Umesto isključivo sportske, najava večerašnjeg meča u Dalmaciji imala je i političku konotaciju. Prvo je nesavesnim i neprimerenim potezima Duško Vujošević po drugi put isprovocirao rukovodstvo ABA lige koje je trenera crno-belih suspendovalo na najmanje dve utakmice, a zatim su Zadrani odlučili da dodatno potkače srpskog šampiona.

Šuška se po Dalmaciji da bi upravo na večerašnjem meču general Ante Gotovina mogao da ima debi kao navijač Zadra nakon izlaska iz Haga. Informacija je još uvek nepotvrđena, ali nema sumnje da će ovakvom nesportskom uvertirom puls navijača u dvorani „ Krešimir Ćosić“ sigurno biti dodatno ubrzan. Domaćin izgleda čini sve kako bi dodatno otežao posao košarkašima Partizana mt:s koji jednostavno nakon dva vezana poraza moraju da savladaju ekipu Zadra (20.00).

Ono što je zakuvao u prvom ovosezonskom meču protiv Zadra u Pioniru, kada je zbog isključenja i odbijanja da napusti teren kažnjen sa tri utakmice zabrane vođenja ekipe, Duško Vujošević će morati da odsluži na večerašnjem meču u Dalmaciji, ali i u narednom protiv Krke. ABA liga još uvek nije precizirala konačnu odluku, ali se može pretpostaviti da će zbog fizičkog nasrtaja na sudiju Alfreda Jovovića nakon poraza od Solnoka, Duško Vujošević biti enormno srećan ukoliko se suspenzija bude odnosila na samo dve naredne utakmice.

Meč sa Zadrom za košarkaše Partizana dolazi u nevreme. Očigledan pad u formi pojedinih igrača reflektovao se i na rezultat crno-belih. To su osetili i igrači Zadra koji večeras najavljuju borbu „prsa u prsa“.

– Vezali smo dve pobede i suprotstavićemo se Partizanu mnogo rasterećeniji. U takvoj atmosferi su i naša i očekivanja navijača na visokom nivou. Oni su veliki favoriti, imaju izvrsnu ekipu, ali zna se da rezultat ne odlučuje stanje na papiru, nego na parketu – naveo je prekaljeni Bariša Krasić.

Zadrani su posebno opasni pod košem, a odbrana crno-belih naročit akcenat mora da stavi na Romea Trevisa, najboljeg strelca tima iz Dalmacije.

Navijači crno-belih najavili dolazak

Vest se brzo pronela Dalmacijom. Navijači Partizana najavili su dolazak na meč između Zadra i srpskog šampiona. Ovakva mogućnost uhvatila je na spavanju rukovodioce hrvatskog tima.

– Dobili smo informaciju da grupa navijača Partizana organizovano želi da dođe u sredu na utakmicu. Nikakvu odluku o tome još nismo doneli, a verovatno hoćemo – izjavio je Branko Skroče, sportski direktor Zadra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari