Na samo sat vožnje od Niša čeka vas „more usred Srbije“: Mnogi stranci dolaze da baš tu letuju

Ostavite komentar


  1. Već zadnjih nekoliko godina jezero smrdi,cela soko Banja vrši nuždu u jezero.

  2. Sve otpadne vode iz Bolnice idu u jezero,zato ni jedan lekar iz Nisa nije nikad isao tamo na pecanje.

  3. Bovansko jezero je najradioaktivnije jezero u Evropi. Zbog samog sastava reljefa koji ga okružuje radioaktivan je čak i mulj u njemu. Najveći broj obolelih od karcinoma je iz Aleksinca jer se vodosnabdeva iz Bovanskog jezera.

  4. ja sam iz šire okoline tog kraja. Ne znam šta bi neko iz Beograda ili iz Makedonije mogao tu da vidi, da potegne na toliki put?!

  5. Поштовани. Дошао бих у србији због лепа храна, жене, БГ, НС, пловне реке, пецање али не ту, где и а радијације и смрдљива вода. Иначе акумулације нису толико цењене ни на Алпе, а камо ли прљава вода близу Сокобања.

  6. Danas bio na jezeru, nije moglo da se uživa, a kamoli da se vozi daska (sup) od neiživljenih skuteraša iz Niša. Piše da je zabranjeno koristiti motorne čamce na jezeru, al kao i sve kod nas, niko ne poštuje, čak i glisere spuštaju. Pritom, Aleksinac se snabdeva vodom iz jezera.

  7. Ljudi dali ste proverili išta od ovih podataka koje ste naveli. Bovan je na teritoriji opstine Knjaževac, a Aleksinčani ga smatraju svojim jezerom. Nišlije su tu uljezi koji dođu i ostave đubre za sobom. Što se tiče šetnje do Soko Banje moguće je od početka jezera koji je udaljen 7 do 8 km od mesta, ali do Rtnja ima min. 40 km. I retki su oni koji bi po vrućini to izdržali.

  8. Deo obale naspram puta Aleksinac Sokobanja pripada selu Mozgovu koje pripada aleksinačkoj opštini.

  9. Ma daaaa , smrdi , mulj do dva metra i totalna nepristupačnost … Da se ono očisti sredi i uloži bilo bi dobro , ovako bara

  10. Kole imas veeliki prlblem sa geografijom. Jezero je pola pola Sokobanja i Aleksknac. Do Rtnja od jezera vazusnom linijom ima 10-ak km, putem malo vise. A da nije sredjeno i da nije cisto, nije. A riblji fond unisten. 10 evra dnevno, mnogo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.