Na teritoriji Srbije na snazi žuti meteo alarm: Kada će doći do porasta temperature? 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Na teritoriji cele Srbije danas je na snazi žuti meteo alarm, najpre zbog vetra, navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Pored upozorenja na vetar, za teritoriju istočne Srbije na snazi je žuti meteo alarm zbog grmljavine, u jugoistočnoj Srbiji i na teritoriji Kosova i Metohije zbog kiše, grmljavine snega i leda, a jugozapadne Srbije zbog snega i leda.

Danas vetrovito i osetno hladnije sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom.

Duvaće umeren i jak severozapadni vetar koji će na severu i istoku zemlje, kao i na planinama dostizati i udare olujne jačine.

U drugom delu dana, sa padom temperature, kiša će preći u sneg u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije.

Uveče i tokom noći prestanak padavina i postepeno razvedravanje sa severozapada.

Sutra promenljivo oblačno i hladno uz umeren i jak severozapadni vetar koji će ponovo dostizati olujne udare. Kratkotrajno se očekuje i lokalna pojava pljuskova kiše, krupe i snega. Vetar će biti u slabljenju krajem dana i tokom noći.

U prvoj polovini sedmice osetno hladnije.

Do četvrtka se u jutarnjim satima očekuje slab i umeren prizemni mraz, dok se slab mraz na 2 metra visine očekuje u utorak u severnim, u sredu u svim, a u četvrtak samo u južnim predelima Srbije. Od četvrtka dnevna temperatura u osetnijem porastu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari