Načelnici upravnih okruga u Srbiji: Država treba da bude ažurnija 1Foto: MDULS/Tanjug/ Jadranka ilić/ nr

Načelnici i predstavnici upravnih okruga u Srbiji ukazali su danas da državni organi treba ažurnije da im dostavljaju direktive, instrukcije i izvode iz planova rada zbog efikasnijeg i ekonomičnijeg rada i boljeg usklađivanja delovanja područnih jedinica organa državne, saopštilo je danas Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Resorni ministar Aleksandar Martinović sastao se danas sa načelnicima i predstavnicima upravnih okruga, a razgovarali su o konkretnim predlozima prevazilaženje problema u okviru postojećih propisa i razmotrene su mogućnosti za jačanje uloge upravnih okruga u Srbiji.

Razmotreni su i materijalni problemi na koje načelnici upravnih okruga nailaze u obavljanju poslova iz svoje nadležnosti, kao i njihovu ulogu u unapređenju koordinacije inspekcija.

Radi unapređenja uslova za rad inspektora i povećanja delotvornosti inspekcijskog nadzora u lokalnim samoupravama, u narednom periodu biće organizovan i sastanak Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor sa načelnicima upravnih okruga, konstatovano je na sastanku, navedeno je u saopštenju.

Martinović je naglasio da su načelnici upravnih okruga „produžena ruka Vlade Srbije za određeni deo državne teritorije i spona između državne uprave i jedinica lokalne samouprave, zbog
čega je njihova uloga u uspostavljanju moderne i transparentne javne uprave, kao servisa građana i privrede, izuzetno važna“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari