Nagrade najhrabrijim policajcima 1Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić uručio je danas nagrade koje se tradicionalno dodeljuju najhrabrijem i najposvećenijem policijskom službeniku, kao i omiljenom kolegi među pripadnicima MUP-a.

Nagrada za najhrabrijeg dodeljena je vodniku prve klase Miodragu Stojadinoviću, vođi vatrogasno-spasilačke grupe iz Velike Plane, zbog iskazane izuzetne hrabrosti pri spasavanju žene iz bunara dubokog ;20 metara.

Pripadnik Interventne jedinice 92, mlađi vodnik Nenad Radulović, poneo je titulu najposvećenijeg policijskog službenika jer je 2022. godine tokom patrolne delatnosti priveo 37 izvršilaca krivičnih dela, a pružajući pomoć drugim jedinicama našao 30 osoba za kojima se tragalo.

Nagrade najhrabrijim policajcima 2
Foto: MUP Srbije

Nagrada za omiljenog kolegu dodeljena je zastavniku policije Milanu Pešiću, iz Beograda, za koga su njegove kolege rekle da je izuzetno savestan, pouzdan i požrtvovan kolega velikog srca, uvek spreman na saradnju i pružanje pomoći.

Kako je istakao ministar Gašić, Ministarstvo unutrašnjih poslova je veliki tim koji ima obavezu da pokaže da je država snažnija od svakog oblika kriminala.

„Svestan sam da policiju gotovo nikada ne zovu kada je dobro, već kada se treba izboriti sa nečim lošim. Baš zato na nama je da građane svakodnevno podsećamo da je plava uniforma simbol stabilnosti i bezbednosti. Da je njihova policija uvek tu za njih, da nam veruju“, poručio je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari