Pirotska Organizacija sportskih ribolovaca Pastrmka povodom 60 godina postojanja raspisala je nagradni likovni i literarni temat za učenike osnovnih škola na temu Rekla mi je ribica. Stiglo je stotinak radova, a nagrađeni su najbolji. Nagrađeni su i najuspešniji ribolovci u „Ligi rekorda’’.

Prema rečima predsednika Pastrmke Dragana Đorđevića, sedmoro učenika čiji su radovi, po oceni žirija nastavnika, izabrani za najbolje, dobilo je nagrade. Najboljim učenicima pripao je DVD, akvarijum sa zlatnom ribicom, knjige i majice.

– Odlično sarađujemo sa školama i redovno organizujemo Školu ribolovaca koja je prošle godine imala više od stotinu polaznika – kaže Đorđević.

Pet najuspešnijih ribolovaca u Ligi rekorda su na svečanosti povodom godišnjice Pastrmke takođe dobili nagrade. Nagrade su pripale ribolovcima za upecanu potočnu pastrmu težine četiri kilograma i 40 grama, šarana težine 15,5 kilograma, dva amura od po 14,8 kilograma, krkušu težine od 600 grama i klena od kilogram i 740 grama. Najboljim ribolovcima podeljen je ribolovački pribor.

– Vode u pirotskom kraju bogate su ribom, kao i Zavojsko jezero gde ima kapitalnih primeraka šarana od preko 20 kilograma. Iako nismo korisnici ribolovnih voda, u Pirotu mi brinemo o njima. Ove godine na ime javnih radova odobren nam je projekat u vrednosti od 3,2 miliona dinara koji ćemo realizovati zajedno sa JP Komunalac. Na čišćenju Zavojskog jezera, Nišave i Gradašničke reke narednih pet meseci biće uposleno do sada 21 nezaposleno lice sa evidencije filijale Nacionalne službe za zapošljavanje – kaže Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari