Prijemom u Skupštini grada Valjeva 111 učenika osnovnih i srednjih škola, nosilaca Vukove diplome, i ove godine je nastavljena praksa nagrađivanja najuspešnijih đaka iz valjevskih škola. Osnovaca koji su školovanje završili sa svim peticama ima 92, dok srednjoškolaca ima 19.


Najviše vukovaca, njih 20, dolazi iz OŠ „Andra Savčić“, dok su od srednjih škola najbrojniji vukovci iz Valjevske gimnazije, njih devet. Medicinska i Srednja muzička škola imaju po tri, Ekonomska dva, Tehnička i Poljoprivredna po jednog vukovca.

U Prvoj osnovnoj je 14, „Milovan Glišić“ 13, „Sestre Ilić“ 12, „Nada Purić“ osam, „Vladika Nikolaj Velimirović“ sedam, „Desanka Maksimović“ četvoro, Osnovna Muzička škola šest, „Prota Mateja Nenadović“ iz Brankovine tri, škola iz Divaca dva, dok škole iz Dračića, Popučaka i Valjevske Kamenice imaju po jednog vukovca.

– Ovaj prijem i simbolične nagrade znače samo da Grad vodi računa o vama i da će voditi i ubuduće. Vi ste ovim činom zaokružili jedan životni i obrazovni ciklus. Želim vam da tako nastavite i da završite sve ono što ste naumili, da ostvarite svoje želje i da postanete vredni, pošteni i dostojni građani svoga grada. Želi vam puno uspeha i da mnogi od vas ostanu ovde u Valjevu i da gradu značite mnogo kao što su i generacije pre vas – rekao je gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević.

Najbolji učenici su darivani knjigama „Valjevo – nastanak i razvoj“ Vladimira Krivošejeva i „Poreklo porodica – Kolubara, Podgorina i Tamnava“ Ljubomira Pavlovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari