Najbitniji javni interes, država da ne cenzuriše

Posebnih mera za izveštavanje u vanrednom stanju nema, mediji da se pridržavaju važećeg Kodeksa novinara, kažu udruženja i stručnjaci

Ostavite komentar


  1. Siguran sam da će cenzura biti uvedena, to je samo pitanje vremena. Ne zato što bi cenzura bila potrebna, ili imala bilo kakvu korisnu svrhu, nego samo zato što neće odoleti iskušenju da to urade jer im se može!
    Eno, i čuvena Pink šlihtara Krle, odmah je imao refleks da traži ukidanje društvenih mreža „da se ne bi namerno širila panika“. Mogu samo da ga zamislim kako diže dva prsta i moli „šefe, mogu ja da nešto kažem“!
    To mu nije prošlo Ali samo zasad, ipak je malo rano. Ali kako se budu stvari pogoršavale, a pogoršaće se sigurno, obavezno će se pojaviti ideja da je od virusa još bitnije da se ućutkaju „mrzitelji“ i „zlonamerni kritizeri“, koje, naravno, plaća inostranstvo (Zapad, ko bi drugi?), odnosno „oni koji nam ne žele dobro i kojima je slobodna i uspešna Sbija trn u oku“, bla, ba, bla.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.