Napadnut i povređen vozač kragujevačkog „pauka” u centru grada 1Foto: JKP „Šumadija” Kragujevac

 

Povodom napada na njihovog radnika Dejana Miloševića, vozača vozila „pauk” oglasilo se i Javno komunalno preduzeće Šumadija iz Kragujevca.

U njihovom obraćanju javnosti i medijim navodi se da se u ponedeljak, 22. januara, dogodio „nesvakidašnji incident”. Dejan Milošević vozač vozila „pauka” JKP Šumadija Kragujevac povređen je tokom obavljanja svojih redovnih aktivnosti.

Radeći u prvoj smeni sa kolegom Božidarom Mijailovićem, pri pokušaju sankcionisanja nepropisno parkiranog vozila kod „Krsta”, vozač automobila fizički i verbalno je nasrnuo, prvo na Božidara, a zatim i na Miloševića, tako što je autom prešao preko njegove leve noge i udario ga je retrovizorom u predelu bubrega, kažu u saopštenju JKP „Šumadije”.

Na sreću, po njihovim rečima, sukob se dalje nije nastavio.

Nakon incidenta, povređeni radnik Dejan Milošević obratio se lekaru i poseduje urednu medicinsku dokumentaciju. U izjavi za medije, pored toga što je opisao događaj, Milošević je apelovao na sugrađane da imaju malo više tolerancije za vozače koji rade u sistemu JKP Šumadija Kragujevac.

Napadnut i povređen vozač kragujevačkog „pauka” u centru grada 2
Dejan Milošević napadnut i povređen vozač „pauka” Foto: JKP „Šumadija” Kragujevac

Rukovodilac Službe odnošenja i nepropisno parkiranih vozila Goran Veselinović osudio je ponašanje bahatih vozača i zahvalio se kolegama na odgovornosti pri obavljanju svojih dužnosti.

Veselinović je izjavio da zelene površine i trotoari nisu mesta na kojima vozila treba da se parkiraju, već da za to postoji adekvatan broj parking mesta na otvorenim i zatvorenim parkiralištima, kao i u parking garaži gde mogu da bezbedno parkiraju svoje automobile kako bi sprečili situacije koje su vrlo često na ivici incidenta.

Iz ovog kragujevačkog preduzeća napomnju da je pored službi opštih i posebnih parkirališta u nadležnosti Sektora parkinga JKP „Šumadija” Kragujevac i Služba odnošenja i blokiranja nepropisno parkiranih vozila koja ometaju pešački i kolski saobraćaj i opterećuju javne površine.

Uklanjanje motornih vozila obavlja se u slučajevima kada je vozilo parkirano suprotno odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima ili Odluke o komunalnom redu, odnosno na mestima na kojima predstavljaju opasnost ili smetnju za odvijanje saobraćaja, kretanje pešaka ili ugrožavanje imovine, podsećaju iz JKP „Šumadija”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari