Put do Evrolige crveno-beli su već u prvom kolu posuli trnjem. Iako su u najavi bili ubeđeni da u Splitu za njih neće biti zime, umalo se poslednjih dana u septembru nisu udavili u Jadranu. Ivan Mimica je tada „zatrpao“ koš srpskog tima (87:81), čime je otkucao otkaz treneru Milivoju Laziću, koji je ovaj svojeručno potpisao nakon brodoloma u Zadru.

Dolaskom Vlade Vukoičića crveno-beli su „promenili ploču“, a kakvi su hitovi trenutno aktuelni na Malom Kalemegdanu, košarkaši Splita moći će da se uvere večeras (20.00). Crvena zvezda će u Pioniru pokušati da naplati dug sa kamatom s obzirom na to da su i danas golim okom vidljivi tragovi na licima Rakočevića i saigrača nakon neprijatnih šamara u srcu Dalmacije.

– Pobedili su nas u prvom kolu i na taj način su nas zadužili. Iz tog razloga kod nas postoji velika želja i motiv da im se revanširamo. To svakako nije primarno u našoj motivaciji, ali je nešto dodatno – naveo je Vlada Vukoičić, koji je crveno-belima idejnim i taktičkim rešenjima omogućio rezultatsku renesansu.

Uprkos lošem skoru (5-8), Split važi za veoma neugodnu ekipu. Toni Dijan je na posebnom skeneru brojnih skauta, dok dobar ton u igri daju najiskusniji Vujčić, Vukušić, Mimica i Subotić. Josip Sobin, sin čuvenog Gorana, člana trofejne generacije Jugoplastike, koju su predvodili Kukoč, Rađa, Savić i Naumoski, slovi za veoma neugodnog krilnog-centra.

– Split je u značajnoj meri sastavljen od domaćih igrača, koji su potekli iz njihove košarkaške škole. Tu su još i četiri iskusna igrača Subotić, Mimica, Vukušić i Vujčić, koji zaokružuju jednu vrlo kompaktnu celinu. Igraju agresivno i brzo u napadu, a kad je Vujčić na parketu, imaju dubinu i značajno iskustvo. Znamo njihove glavne karakteristike i učinićemo sve da ometemo njihovu prepoznatljivu igru, nametnemo naš stil i zabeležimo pobedu – zaključio je prvi čovek struke crveno-belih.

Vujošević opet suspendovan

Rukovodstvo ABA lige odlučilo je da ponovo suspenduje trenera Partizana mt:s Duška Vujoševića, ovoga puta na najmanje dve utakmice, zbog nesportskog ponašanja, kako je apostrofirao delegat nakon meča između Šolnoka i crno-belih. Odluka će biti potvrđena sedam dana nakon što budu prikupljeni svi izveštaji, ali je izvesno da Vujošević neće voditi ekipu protiv Zadra (sreda) i Krke (subota). Podsetimo da je trofejni stručnjak 1. oktobra bio kažnjen sa tri utakmice zabrane vođenja ekipe zbog isključenja na utakmici prvog kola sa Zadrom, kao i odbijanja da napusti teren.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari