„Narodni štab“ se razišao posle više od tri sata držanja govora ispred ulaza N1 1Foto: N1

Nekoliko desetina građana, koji se predstavljaju kao „Narodni štab“ boravio je ispred ulazne kapije Televizije N1, gde su držali govore više od tri sata preko ozvučenja i ometali rad novinara.

Policija je izašla na teren nakon poziva zaposlenih i oni se nalaze među okupljenima, javlja portal N1.

Televizija N1 smatra da bi potencijalni upad „Narodnog štaba“ u prostorije Televizije N1 bio nasilan.

Podestimo, 30. maja desetine građana koji su se predstavljali kao „Narodni štab“ više sati se nalazilo se na privatnom posedu ispred samog ulaza u Televiziju N1, gde su držali govore preko ozvučenja. Policija tada nije reagovala, iako su primili pozive zaposlenih sa Televizije.

Grupa ljudi koja je prošle nedelje držala skup u dvorištu televizije N1 pesmom je dočekala Dušana Dunđera, kojeg je najavila kao „prvog srpskog titulara u poslednjih sto godina“.

Dunđer je u dvorište N1 stigao mercedesom „C klase“, a njegov izlazak iz automobila u pratnji obezbeđenja dočekan je aplauzom. On je preuzeo mikrofon od okupljenih, da bi potom duže od sat vremena držao govor i odgovarao na pitanja svojih pristalica.

Kako je objavio Danas, Dunđer okuplja i predvodi Pokret „Dostojni Srbije“, koji je ometao protest „Srbija protiv nasilja“ emitujući svoje poruke preko ozvučenja. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pomenuo ih je gostujući na TV Pink u kontekstu protesta.

Upali su u zgradu RTS-a u martu 2022. godine, odakle ih je izvela policija. Kako su izveštavali mediji, u zgradu javnog servisa su ušli zbog nezadovoljstva radom i izveštavanjem te kuće.

Prema nezvaničnim informacijama, u RTS je ušlo oko 40 ljudi, a intervenisalo je nekoliko desetina pripadnika Policijske brigade.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari