Nasilje nad ženama je muški problem

* Slobode koje su žene osvojile tada, nisu zauvek osvojene, već se pokazuje da mi za te slobode moramo stalno da se borimo
Objavljena čitanka "Oslobođenje žena: feministički tekstovi (1964-1975)"

Ostavite komentar


  1. Ne poričem velike probleme koje žene imaju svuda u svetu ali bi one trebalo da se potrude da edukuju druge žene a ne da napadaju muškarce. Napadanje je uglavnom kontraproduktivno, javlja se inat, osujećenost, čak bes i osvetoljubivost. Problem je u tome što većina žena (pogotovu na našim prostorima) podržava takvo stanje i štaviše napada bilo kakvu promenu u odnosima. Uopšte nije bitno da li je to zbog jadne želje da i drugima bude isto kad je meni loše ili iz sebičnih, materijalnih, razloga. Upoznao sam žene koje su proklinjale svoje ćerke (što su se rodile), potpuno ih zanemarujući u svemu a istovremeno glorifikujući sinove i ulažući sve u njih (što im se na kraju obije o glavu). Kada žene međusobno uspostave razuman i razumljiv razgovor i odnos, moći će nešto da urade za sebe i da očekuju pravu (a ne fol) podršku od muškaraca (govorim o prosičnom muškarcu ali i ženi).

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.