Nastavnici i saradnici Filološkog fakulteta najavili protestnu šetnju za 29. septembar

Ostavite komentar


  1. Filolozi znaju da biti glasniji ne znaci biti u pravu.

    Prvo novi Statut, pa onda predlaganje kandidata za dekana.

    Stop bezakonju.

    1. Vidi se da trabunjate bezveze. Pozdav za profesore i studente koji se bave navedenim problemima. Takvo nesto covek ne moze da slaze. Verujem u iskrene namere! Dolazim!

    1. Pretpostavljam da mislite na proglas koji su potpisali mnogi profesori, zamislite protiv bahatosti, korupcije i medijskog mraka. Ajde sta ste ukrali, slagali i lose ucinili pa da Vam taj pravac razmisljanja smeta?

      1. BK Alfa profesora kandidovati da bude dekan na BK Alfi, a ne kod nas na Filoloskom.
        Zato je cela ova ujdurma.

        1. Ma sigurno je zato cela ova ujdurma, a ne zato što postoji opasnost da na svetlost izađe decenija krađe, bahatosti, korupcije i plagijarizma bivše i sadašnje v.d. uprave.

    1. Iselite se Vi i nek je sa srecom, za takve kao sto ste Vi se i ne treba boriti. Apsolutna podrska za inicijativu, da je vise toga – ne bi nam odlazili oni koji imaju sta da ucine za dobobit drustva. Ovako, moramo da trpimo ove neke EEE.

  2. Iz mog ugla, običnog studenta, profesori koji organizuju protest pored svih mana koje imaju bar drže nastavu, dok se imena ovih drugih samo nalaze na učionicama, a njih nema nikad.

    1. Osnovni red na civilizovanim fakultetima je da se postuje radno vreme ne samo nastave nego i otvorenih vrata odnosno ispita! Kod nas se to izgubilo. Kako da profesori stvore kvalitetne generacije kad ni sami to nisu! Tuzno!

    2. Pre bih rekla da ovi sto se sad bune imaju mnogo tezgi sa strane.
      Prva im je kandidat za dekana prof. Iva. Ona na Alfi ima veci fond nastave nego na Filoloskom. Tamo im drzi i Estetiku. Pravi primer konflikta interesa.
      Uplasili se da ce to da im se ukine, pa se bune.

  3. JUZNA PRUGA
    Cudno je da nastavnici koji studente obucsvaju jezickoj komunikaciji medjusobno ne.mogu da se na fakultetu fogovore o spornim stvarima vec predlazu ulicni hepening i obracun po poznatim dosovskim metodama.Jadni studenti -.to je nekad bio uzoran fakultrt…Sad pojedini profesori (cujem da su u manjini, ali su veoma bucni) sebi dodeljuju pravo da ministru prosvete buraju savetnike, a sutra bi smenjivalu na ulici i samog ministra.Tucniako oni shvataju autonomiju univerziteta, i to usred srptebarskig ispitnog roka…

    1. Da su „pojedini profesori“ u manjini, ne bi tražili to što traže, a traže da se konačno obavi glasanje gde će svi nastavnici i saradnici izabrati kandidata za dekana. Tajno glasanje, prvi put posle ko zna koliko godina na ovom fakultetu. Ko li se boji tog glasanja?

  4. Bedan pokušaj 1 od 5 mil i njihovih predstavnika sa Filološkog da digne studente… misle uzeće vlast na Filološkom mimo zakona…. pa dzaba šetate kad je i Rektorka saglasna sa postupkom uprave Filološkog…. što to ne objasnite? Mene interesuje imaju li oni neke obaveze na poslu ili im je jedini posao da šire netačne informacije i koriste studente zarad svog interesa?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.