Nastavnici sa cvik-canglama i pancirima u kontradiverzionim pregledima: Prosvetari o najavljenim obukama za pregledanje škola zbog dojava o bombama

Ostavite komentar


  1. aman cisto ,,zaj….. ,, dno dno dna, ne treba davati u opste aktuelnost toga, ovo su neke igrarije dece, ili ili // kada se zavrse casovi ,, radnici higijene lepo sve ociste prebrisu i skola se zakljuca , ima ju i video nadzor, ujutru kad dodju opet isto pregleda se sve i djaci dolze u skolu, // to da neko zove i priajvi bombu je dno dna, teranje te dece napolje, jel ako je sve pregledano i nista nije vidjeno onda je ovo //samo ,, igrarija,, stoga tereba to zanemiariti ne davati paznju i stvar resena, ovako, samo zamajavanje , davanje publiciteta tim boolesnicima koji tor ade, pa i ova lica deca koja su ,hapsena su rekli da su se igrali ili da su hteli da se odgodi , kontrolni, stoga ljudi manite se manite …

  2. Zamišljamo tu obuku, prebacivanje odgovornosti. I plašim se situacije slične majskoj u kojoj neko zapravo ostvari svoju pretnju… Šta ćemo onda? Koga da pitamo zašto nije funkcionisao sistem, koga ćemo na stub srama, ako ne nastavnika, večitog krivca i neradnika? Kako je ovo nekome palo napamet, ne znam, ali znam da svako treba da radi svoj posao.

  3. Svaka čast za gospođu Vesnu Vojvodić Mitrović. Zašto ne bi policajci malo držali časove umesto nastavnika? Svi to mogu, zar ne? Kao što i svi mogu da se bave antidiverzionim poslom.

  4. Pa ovo stvarno nema vezes mozgom. Hoce li i kanalizaciju otceoljivati , kada se zacepi ???

  5. Zašto se nigde ne piše o zahtevu koji smo dobili od Ministra odbrane, a tiče se dostavljanja spiska učenika 2005. i 2006. godišta, radi uvođenja u registar vojnih obveznika?

  6. Значи, због неспособности задужених за проналажење криваца, наставници треба да се играју животима деце и својих колега. Маестрално, нема шта!
    Да се ова власт потрудила да кадрови буду компетентни, много би мање несреће било, па и ових лажних дојава о бомби.

  7. Ne znam zašto se prosvetari bune, briga o bezbednosti je obaveza svih nas. U slučaju saobraćajnog udesa ste dužni da stanete i pružite pomoć iako niste medicinski radnik, u slučaju požara ste dužni da učestvujete u gašenju požara iako niste vatrogasac, ne vidim zašto bi u ovom slučaju bilo drugačije. Prosvetni radnici i drugi zaposleni u javnim ustanovama bi trebalo da budu obučeni za sve vanredne situacije kao što su požari, zemljotresi, teroristčki napadi, poplave i slično. Niko ne očekuje od nekoga ko nije profesionalac da u slučaju dojave o bombi preduzima bilo šta više od običnog vizuelnog pregleda prostora i eventualne evakuacije. Ovo čak može da bude i standardna procedura na kraju dana i početku sledećeg, jednostavno se obidje prostor i prijavi ukoliko se pronadje bilo šta sumnjivo, a to ne mora da bude samo potencijalno eksplozivna naprava, može da bude polomljen prozor, napukao plafon, ošteċen krov, svetiljka koja se otkačila, napukla cev, nezaštićena el. instalacija, prisustvo nekog čudnog mirisa i potencijalno opasnog gasa, poplava u podrumu, prisustvo glodara… Zapravo sve ono što može da ugrozi život, zdravlje i bezbednost.

  8. Иначе, већ хоће од школских психолога и педагога да направе клиничке психологе, психијатре, психотерапеуте и социјалне раднике.
    Обука за викенд и ето теби још 3 факултета и 1 специјализација!
    Што да не, кад смо већ сви у просвети увођењем инклузије за викенд добили и диплому Дефектолошког факултета!

  9. Bavimo se posledicama ,niko ne govori o uzrocima ,povodima i razlozima za ovu pojavu poslednjih deset godina.Da li je i ovoga puta sistem zakazao?Što se tiče angažovanja profesora u minerskim poslovima moramo poći od poslova i radnih zadataka nastavnog kadra,nigde to nije predvidjeno niti moguće ostvariti.Zamislite profesorku (profesora) matamatike,srpskog ,engeskog,muzičkog,likovnog….koji pregledaju i prevrću po korpama za otpad,bockaju saksije sa cvećem ,proveravaju vodokotliće u WCeu,prašinu iza ormana,labaratorijske ormane,skelete u kabinetu,kompjuterska kućišta,direktorovu kancelariju,torbe učenika,vreće za patike učenika,ćoškove po školskom dvorištu,fiskulturne lopte,ostave za četke i metle,…..ponižavajuće je to ministarko i predsedniče vlade.Da setih se;svaka škola da nabavi i obuči ( dresira) psa za otkrivanje minsko-ekspozivnih sredstava (kada školski policajac to ne može da radi zbog velike opterećenosti),a za njegov rad zadužiti direktora,zbog komandne odgovornosti.Profesor sam u penziji.

  10. Ponovo uvesti obuku, nikako građanski defektizam, , cinkarenje, i naravno strogo kažnjavanje.

  11. Bukvalno i da znam i da mogu, nećuuuuu! Zabole me ona stvar. Dojava o , a ja odmah van škole na propisanu udaljenost! Ćao!

  12. Neznam dali se može rešiti za 72 sata,ali se može jednom zauvek rešiti. Ako pohapsis te koji su zvali, dokazes da jesu i to priznaju, odrezes drakonske kazne i priča zauvek završena. Pitanje je samo da li mi to želimo ili ne. Zrtvujes par ptičica, baciš ih 15 do 20 godina na robiju pa da vidimo hoće li neko opet zazeleti da se igra telefonima. Mislim do beskraja prosto.

  13. Umesto da uce decu da sto manje bude stranih reci u ucenju i govoru dece sve grdje i grdje . Imam sezdeset i tri godine ovo nije bilo da se sve manje i manje obraca paznja u skolstvu jad i cemer svi bi da postanu politicsri i vodje klanova. SRAMOTA cime se oni bave.

  14. Најбоље да треткице заврше поменуту антитерористичку обуку, тако би се једним стручним ударцем метле решили сви поменути проблеми.

  15. Pa ovo nije ništa novo. Tokom korone direktori škola su bili u obavezi da objasne zapolenima kako se vrši dekontaminacija učionica pre časova. Direktorka škole gde je išlo moje dete je predamnom objašnjavala zaposlenom, pa sam se i ja uključio i nekako smo aktivirali pumpu i podesili rastvor. I onda je naravno tehnički ona odgovorna, a ko je njoj dao obuku?

  16. Mi odavno nemamo policiju. To je profitna organizacija čiji pripadnici gledaju kako da završe neku kombinaciju, da otmu neki stan, da u dilu sa krimosima naprave pare. Gradani su ostavljeni sami sebi na milost i nemilost bandi i samovolje jakih i zaštićenih.

  17. Најбоље увести предмет у школама Обука деце у проналажењу бомбе и погодног склоништа.

  18. Prvo polazemo protiv pozarnu, pa protiv teroristicku, pa za on line rad, pa za drogu i sl. Sve za iste pare. A sta ce policija da radi?

  19. Pa kad policajci koji dežuraju u školama imaju zaduženje da bleje , tumaraju ,…
    A u okviru kursa koji završili da bi nosili uniforme nisu imali obuku onda moraju nastavnici .
    Dakle , ovo je dno dna i ispod toga . Strašno ?

  20. Time iskljucivo treba da se bavi antiteroristicka jedinica i niko drugi.Bezbednost nase dece ne treba da se dovodi u pitanje.I ostalom prebacite ih na online nastavu i kraj.Mucenje je za sve tri puta nedeljno decu evakuisu i stvaraju strah

  21. Овакви предлози долазе само из немоћи и неспособности да се било шта уради. Власт способна само за крађу.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.