Nataša Miljković: U profesiju nam upali raznorazni

Ostavite komentar


  1. re: U profesiju nam upali raznorazni

    Tačnije, raznorazni praznoprazni novinari i političari!

    1. Tako isti je i u policiji, pravosudju, prosveti i na zalost i u zdravstvu, kupuju diplome ali lece se u inostranstvu.

  2. Kada ste u bliskoj kumovskoj ili rodjackoj vezi sa generalnim direktorom RTSa onda ne moze da vam bude lose. Odmah posle autocenzure kod samih novinara, dolazi direktna cenzura od urednika, tako da taj dvostruki filter, u vecini medija, ne moze da se probije. Sem, naravno, zaista retkih slucajeva. A nediktirano i nezgodno pitanje novinar moze da postavi samo jednom i posle toga mu sledi sudbina kao i sa otrovnom pecurkom. Ne postoji medij u svetu koji nije podlozan cenzuri ovako ili onako, ali kod nas je situacija katastrofalna. Zato ne stoji Natasina recenica da profesionalni novinari moraju da govore jezikom neobrazovanih da bi ih ovi razumeli. Nas narod jeste vecinom neinformisan i neobrazovan, ali nije i glup. Samo, uglavnom, vidi ono sto zeli da vidi, a ne ono sto zaista jeste. Ista je reakcija kod svih naroda, bez obzira na adresu. Sluzbe drzavne bezbednosti drze pod kontrolom rukovodeci kadar svih medija u Srbiji vec decenijama, pa i Danas pomalo cvika, cini mi se, u objavljivanju komentara koji spominju DB. Kada se to promeni, pocece da se menja i ovaj antisistem. Tada ce i vecina gradjana ove jadne zemlje prestati da budu zombiji koji ne slusaju jezik malobrojnih „zivih“ novinara.

  3. Udata žena:“U tebe sam bila zaljubljena još u zabavištu!“-„Uzela sam sina i otišla!“

  4. Nataši, Maji i ostalim novinarima N1 tv, odati priznanje kada se promeni vlast! Velika je hrabrost reći „ne“ Vučićevoj torturi i cenzuri! Naravno, tu jedino, nikako, ne pripada Ivan Ivanović! On je običan uličar,nikako novinar, koji je mlatio pare do juče od istih tih Vučićevih urednika na Prvoj! Sada ih pljuje jer je umislio da mnogo para vredi a oni mu nisu dali! Ne bojte se, ostao bi on na Prvoj tv samo da su mu dali lovu! Medjutim, i oni su videli koliki je prevarant i šutnuli su ga!

  5. Nataša, sjajna kao i do sada. Budi „Među nama “ sa Majom, sjajne ste.

  6. U programu nude gostina da komentarisu tvitove laznog Trampa.
    Ok, profesionalko.hahaha

  7. Kad uskoro budemo saznali ko nam dolazi za ge. Direktora,,rka,,RTS, nece nam biti dobro, ta cemo stvarno dotaci dno

  8. Kalsican spin, odnosno zamena teza i obmanjivanje. Nema jedne i druge strane. Bar sigurno nema kod Natase i Maje Japundza udato Nikolic, a mora se reci da je ime supruga Aleksandar. Za manje upucene, to je Foto Toni prica. Elem, Aleksandar je kum velikog Aleksandra Predsednika Repubilke. Ali o stranu njihove kumovske veze, mnogo su jnteresantnije one poslovne. I tu onda vidite koliko je Srbija u teskom stanju, kada se N1 i/ili Nova smatraju nekom opozicijom! Sto bi rekli mudri, ovde ni kurta ni murta ne sjahavaju nikada, a i kada sjasu, na isto mu dodje.

    1. Nemojte tako, zbog Nataše su se i profesori BU samospaljivali pred Televizijom (sa namerom da budu ugašeni, al ipak, nije mala stvar za uzore mladih). Imajte razumevanja za minuli rad.

  9. „Ona misli da je, nažalost, dobar deo njenih kolega „taj glumac“, koji ne shvata da ima samo 100 evra zato što je sistem takav i zato što je vlast takva.“

    A zašto je sistem takav i zašto je vlast takva?
    Zato što im se može.
    A zašto im se može? Zato što svako ko pristaje da se prostituiše za taj i takav sistem i tu i takvu vlast (svejedno da li samo za sendvič, 100, 1.000 ili 10.000 evra), taj direktno doprinosi održavanju u životu tog i takvog sistema i te i takve vlasti!
    Ko ne ceni sebe, pristaje na mrvice od 100 evra. Ko pristaje na mrvice, tome će uvek biti ponuđene samo mrvice!

  10. Nije to samo na televiziji to je svuda od portirnice do vlade.Neobrazovani ali vrlo bezobrazni.Lazu mazu kradu.Sva politicka bulumenta se skupila na jednom mestu i oko Vucica.U svakom zlu ima i dobrog,kada ih budemo lovili necemo gubiti vreme u trazenju.Lako cemo ih pozatvarati.6 Oktobar se nece ponoviti.Tipska zatvorska odela su vec dizajnirana sada se vrsi odabir lokacije za radne zatvore u kojima ce provesti ostatak zivota.

  11. Tako ste i Vi svojevremeno „upali u profesiju“.
    Mada, situacija je sada toliko očajna da čak i Vas možemo podvesti pod „dobra stara vremena“…

    1. Baš sam se pitao da li se neko seća njenog (Natašinog) minulog vrada na rts?Bezvezna emisija u kojoj je jednu devojčicu rasplakala svojim pitanjima, krstarenje Karibima (o čijem trošku ?), dobili smo najgoru putopisnu reportažu , itd.

  12. Kod svih novinara-voditelja mi smeta sto,kad postave pitanje gostu,ne sacekaju da ovaj dovrsi odgovor,nego ga preseku ma kako zanimljiv odgovor bi dao gost!

  13. Nataša je samo još jedan u nizu primera negativne selekcije na svim poljima u ovoj napaćenoj zemlji. Još jedna od Tijanićevih „miljenica“. Bilo bi dobro da nekad u svojoj karijeri nauči da dozvoli gostu da odgovori na postavljeno pitanje…

  14. Draga Natasa, uprkos tvojoj lepoj pojavi ni ti nebi prosla kriterijume, koji su nekada bili obavezni za pojavljivanje na velikoj televiziji. A, i ti si tamo radila. Jednostavno nemas te-ve harizmu. Ako ne znas sta je to pogledaj po nekada, kako se vode emisije vesti i politika na americkom ABC TV, koji je do danas zadrzao najbolju skolu tv novinarstva.
    Tacno je da tv lice mora lepo da izgleda, ali ne sme da plasira sadrzaj bez energije, u nerazgovetnom govoru. I mora da se zna mnogo toga, gotovo enciklopedijski, a posebno poznaje materija o kojoj se govori pred milionskim tv auditorijumom.
    Ali, to je bilo nekad, kad je tv novinare obucavao Goran Milic i sam skolovan na americkom ABC TV. No, posle je iz podzemnih mocvara Politike neko izvukao gorostasa Tijanica, koji je patentirao neke beka novinare, takoreči za videorekorder, i onda ih doveo u RTS, da drze banku profesionalcima sa VELIKE TELEVIZIJE RTS. Eto ko je upao u novinarstvo. Inace novinarski esnaf posle raspada SFRJ, pogubio je svaku vezu sa novinarskim kodekson. Nema solidarnosti medju novinarima, pogledajte ko je na celu UNS i NUNS, sta su ti ljudi ikada napisali ili snimili u zivotu, i sve to zbog nasilne privatizacije koja je izvedena preko uterivanja medija u dugove, politizovanjem ekonomske propagande, popularnih reklama i pretvaranjem televizije u masinu za pranje naprljavijih stvari umesto u sredstvo za odlicnu komunikaciju izmedju vlasti i publike, to jest gradjana glasaca.
    Sumnjam da ce i Vasa NOVA S imati vece domete od vec postojecih vidovitih Zorki: TV HEPI, PINK, PRVA, O2, RTS 1.
    Ko ce to da gleda. Sadrzaje bez VESTI, ne kreativnu zabavu i obrazovni program na nivou tabloidnog plasiranja sadrzaja. Nije tajna da nam siromastvo odavno kuca na medijska vrata. Ali, čemu BEDA duha.
    P.s. Ne zamerite na kritici, ona je u cilju ooboljsanja novinarstva

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.