“Ne” na referendumu vodi u izbore

Ostavite komentar


  1. Ne mora Drecune – ‘NE’ da vodi u izbore! … Umesto njih, neka tvoj Gazda konacno obavesti svoj narod kako je glasao na Referendumu!!!

  2. Baš će biti interesantno pitanje na referendumu,a da ne bude prtivustavno?

    1. Ti misiš da zemlju vode diletanti koji bi sebi dozvolili takvo što? Zaista se ponašate kao mala deca, suviše je ovo ozbiljna tema za takve komentare.

  3. Tako je , bas tako. Ali oni to i hoce, kakva demokratija . Imate vlast 55 % i samo napred. Gradjani su vec rekli sta imaju. Ne nasedajte na petokolonase i toboze ove Americke marionete iz EU.

  4. Odlicno smisljeno, dve muve jednim udarcem. Skinete odgovornost sa sebe i prebacite na narod, plus dobijete novu ekstenziju vladanja Srbijom. Problem je sta ce na sve to da kazu onima kojima ste 2012. obecali da ce biti do 2019.

  5. I Drecun, kao i njegovi šefovi, kupuju vreme zamajavajući javnost o nekakvom referendumu, a veoma dobro znaju da do istog sigurno neće doći. Biće veoma interesantno kako će, kada za to dođe vreme, da građanima objasne zašto referenduma neće biti i kakva će reakcija istih na to biti? Nije, naime, jasan ni kontekst pominjanja izbora jer su građani svoje rekli na predhodnim pa sve ovo unosi dodatnu konfuziju. Neko se očito hvata za slamku i pored toga što igra nije naivna.

    1. @Sekula: To je dobro pitanje. Mada, stalnim ponavljanjem da EU nema alternativu i da Kosovo mora da ode jer je ogroman teret na tom putu a pogotovu za buduce generacije, kao i stvaranjem slike da mora nesto da se izgubi a nesto i dobije (citaj da se izgubi Kosovo a dobije tapsanje po ramenu i par miliona od EU i USA), narod polako ulazi u stanje ravnodusnosti. Kada se tome dodaju svi ogromni ekonomski i drugi „uspesi“ ove vlade, jedan deo naroda pocinje da misli da je zaista Kosovo samo kocnica napretku i da ga se treba odreci. Dakle ako referenduma ne bude, vecina naroda bi trebalo da to prihvati a onaj drugi deo ce biti nazvan primitivnim, petokolonaskim i zutim. A ukoliko referenduma ipak bude, pitanje ce sigurno biti trik pitanje koje ce zakonski omoguciti vladi da sprovede planirano. A sve cemo to gledati u nekom filmu koji ce se emitovati najkasnije kroz godinu dana.

  6. Za razliku od sadasnje aktuelne vlasti, koja putem referenduma daje narodu priliku da se javno izjasni i kaze svoju odluku, predjasnja vlast se nije konsultovala sa narodom, nego je istom tom narodu radeci iza ledja, predala KiM u ruke kosovskim Albancima .

  7. Cini se da narod u Srbiji i Kosovu savrseno nije briga za vase pregovore, a cini mi se ni za Srbiju i Kosovo sudeci po odlivu naroda iz istih. Moramo sami sebi mnogo toga priznati i nastaviti dalje.

  8. Ako i dođe do referenduma i do ne kao odgovora referendum će pasti. Biće “puj pike ne važi“. Kako su Grci napravili zez tako će i naši. Proprpatiće to jaka propaganda, bla, bla o mogućem ratu, sankcijama i sl..

  9. Sasvim je normačlno da građani kažu ne, i mislim da bi se na tome i završilo. Sve ostalo, što bi povlačilo ovo „NE“ za sobom, je imaginarno!

    1. Zaista!? Pretpostavljam da pod „imaginarno“, pored mnogih drugih posledica, podrazumevate da bi, nakon toga „NE“ (hipotetički, jer se još ne zna formulacija eventualnog „referendumskog“ pitanja), aktuelna garnitura na vlasti ekspresno morala da padne sa iste? Sled, kretanje i odvijanje situacije, ukupno gledano, to prosto nalaže kao neminovno, a to po njih, složićetese, nije ni malo „imaginarno“. E, sad je drugo pitanje da li su oni (vlast) spremni da se kockaju s time? Odgovor sledi uskoro, ali, skromno cenim, da – bilo kako bilo, dobro biti neće. Niti po njih, niti po naš narod i državu. Očito je, naime, da je manevarski prostor po mnooogo pitanja, vezano s ovim, izuzetno sužen, a ukupna klima nepovoljna bez obzira koliko se mi nogatali i „usijavali“ ionako vrele glave.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.