Turističko-kulturna manifestacija Čobanski dani, koja se organizuje trideset treći put, počela je juče u Kosjeriću i trajaće do nedelje 14. jula.


Ta manifestacija, koja neguje, promoviše i podstiče izvorno narodno stvaralaštvo i seoski turizam, ove godine okupiće oko 1.000 učesnika, počela je otvaranjem izložbe „Vredne ruke“ u holu Narodne biblioteke „Sreten Marić“, a nakon toga usledili su muzičko-poetsko veče „Oktave leta“ i koncert AC/DC tribute band-a.

U subotu će od 19 časova na centralnoj pozornici nastupiti KUD „Maksim Marković“ sa svojim gostima, od 23,30 najavljen je još jedan muzički koncert. Centralni program paniran je u nedelju, kada će u 13 časova biti organizovano takmičenje ugostitelja u kuvanju domaćih tradicionalnih jela „Zlatne ruke“, potom slede Čobanske sportske igre, saborski defile, a od 18 časova na centralnoj pozornici i smotra Staro pevanje u Srba, izbor najlepše čobanice i čobanskog para, a manifestacija će biti zatvorena koncertom Dejana Petrovića i Beg benda.

U okviru pratećeg programa biće otvorena izložba likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola „Mala Liza“, kao podsećanje na slikarku Lizu Marić Križanić iz Kosjerića, izložba fotografija sa prethodnih Čobanskih dana, izložbe narodne nošnje, pčelara i drugi sadržaji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari