Reprezentacija Brazila savladala je Meksiko sa 2:0 u drugom kolu A grupe Kupa konfederacija i tako obezbedila mesto u polufinalu.

 Igrač utakmice očekivano je bio Nejmar, koji je najpre u devetom minutu iz voleja savladao Hosea Koronu, da bi u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena perfektnim driblingom prevario dvojicu čuvara i kao na „tacni“ uposlio rezervistu Žoa, kojem je ostao lakši deo posla da loptu pošalje u praznu mrežu.

Izabranici Luisa Felipea Skolarija nisu blistali, a Meksikanci su posebno opasni bili u drugom delu. Nejmar, Marselo i Hulk su pretili u prvih 45 minuta, dok su se „sombrerosi“ razigrali u nastavku. Ćićarito Ernandez gotovo se nije video do 60. minuta, a onda je propustio dve dobre prilike da postigne pogodak. Tokom protekle noći u istoj grupi sastali su se Italija i Japan, a „azuri“ su imali priliku da se pobedom pridruže Brazilu u narednoj fazi. Večeras u 21.00 u grupi B igraće Španija i Tahiti, a tri sata kasnije Nigerija i Urugvaj.

Blokada stadiona u Fortalezi

Nemiri u Brazilu sa socijalnom pozadinom i nezadovoljstvom zbog velikih ulaganja u stadione za Mundijal, sinoć su se proširili i na Fortalezu, gde su igrali Brazil i Meksiko. Nekoliko hiljada demonstranata blokiralo je prilaz stadionu, a oko 200 demonstranata blokiralo je autoput, koji povezuje Sao Paulo i Santos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari