„Neka Šapić pokaže markirano odelo, pod uslovom da ga je od 2019. nosio svaki radni dan“: Vaspitačice odgovaraju na optužbu gradonačelnika da lažu

Ostavite komentar


  1. Bolje niste ni zasluzili. Vi ste ga doveli na vlast a ne ja, pa sto se sad zalite.

  2. Kakav prostacki jezik.Sramota je tako se obracati ljudima koji Rade dosta odgovoran posao

  3. On troši na dan vašu platu, a nekad je potroši do deset sati ujutru
    Ne zna šta će od novca.

  4. Nedopustivo je da jedan gradonačelnik javno vređa . Ti zaposleni rintaju za mizerne plate .

  5. Važno je naglasiti da zaposleni u PU u Bgd imaju veće zarade od zaposlenih u ostatku Srbije. Relativno skoro im je osnovica povećana za 6% iz budžeta grada. Nepravedno je da se borba sindikata samo svodi na borbu zaposlenih u beogradskim vrtićima, a da se ostali gradovi i mesta zanemaruju. Da li po Zakonu o radu piše za isti posao ista plata ili je Bgd neka posebna država, a da mi za to ne znamo? To, jedno. Drugo, sektor obrazovanja je potpuno ponižen sa užasno malim zaradama, a odnosi među zaradama za različita radna mesta se svode na veoma male razlike. Ono za šta sindikat treba da se bori je izmena Uredbe o isplati zarada u prosveti. Tom izmenom trebalo bi zahtevati da najnizi koeficijent kada se pomnoži sa osnovicom daje minimalnu zaradu, a ne da bude duplo niži od te zarade, pa da se onda u odnosu na to formiraju ostali koeficijenti. Ovako spremačice, kuvarice, med.sestre, računovodstveni radnici, domari, itd. imaju skoro iste zarade, zato sto minimalac mora da se isplati, itd, itd. Sindikati bi trebali, pre svega, da se za to bore, a ne da se bore da u Bgd bude veće i bolje. Šapić je potpuno nekompetentan da bi o tome sudio, on je klasični populista i karijerista.

  6. @ Predškolsko obrazovanje bravo. I neka im de povecava plati. Divni se tim zenama koje svesno i davesno rade svoj posao. I treba u bgd da budu vece plate jer su i troskovi zivota daleko veci nego u drugim gradovima Srbije. Pravda za vaspitačice I vaspitače.

  7. Koja prostacina od coveka ponizavanje radnka nimalo postovanja recnik uzas neka dode u Skandinaviju da vidim da li bi se tako ponasao sindikat bi ga senior za 24h ovde je sindikat amen I posture radnike za razliku od tih nekulturnih sefova

  8. Videćemo u septembru ko laže kada stupi obećanje o besplatnom vrtiću u Beogradu za svu decu?

Ostavite komentar


Društvo

Treći dan potrage za nestalom devojčicom: Bager u dvorištu porodične kuće, prisutni i vatrogasci spasioci 6

Treći dan potrage za nestalom devojčicom: Bager u dvorištu porodične kuće, prisutni i vatrogasci spasioci

Devojčica Danka Ilić nestala je u utorak u borskom naselju Banjsko Polje, a potraga za njom ušla je u treći dan. MUP nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta. Kako nam je potvrđeno iz policije, u dvorištu porodične kuće je bager koji čisti teren, a na snimcima medija vidi se da su oko 12.50 ka dvorištu išli i vatrogasci spasioci.

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.