Nekoliko stotina građana učestvovalo na protestu protiv nasilja u Čačku 1Ilustracija Foto: Z. Mišić/Danas

Nekoliko stotina građana učestvovalo je večeras na drugom protestu protiv nasilja u Čačku, sa koga je traženo gašenje televizija Pink i Hepi, ostavke članova REM-a, rukovodstva RTS-a, ministara policije Bratislava Gašića, direktora Bezbedonosne informativne agencije Aleksandra Vulina i gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića.

Pre početka protesta ispred spomenika vojvodi Stepi Stepanoviću u centru Čačaka žene iz tog grada, Gornjeg Milanovca i sela Katrga, Pranjani i Preljina delile su kolače i peciva za pomoć devojčici iz Veternika kod Novog sada Nini Ninković koja sakuplja novac za lečenje oca.

One su za agenciju Beta rekle da su zadovoljne odzivom građana koji su donirali novac za lečenje Nininog oca.

Na početku protesta istaknut je veliki transparent na kome je pisalo „Vučiću odlazi, ostavka Milune“.

Građani su nosili transparente na kojima je pisalo „Penzioneri nisu kreteni“, „Milune odlazi, uništio si sve simbole Čačka – FK Borac, reku Moravu, bioskop Sutjesku“, „Ovaj cirkus mi nije bio u opisu života“, „Neću da živim u javašluku od države“, „Srbija je teško bolesna, samo je mi građani možemo spasiti“, „Srbiju nam uništavaju pred našim očima. Gde ćemo posle“, „Stop bezakonju“, „Ispunite zahteve“, „(Ne)kultura nasilja stop“, „Dole Vlada“.

Okupljenima se obratio predsednik sindikata fudbalera Nezavisnost Mirko Poledica koji je pozvao građane Čačka da dolaze na proteste protiv nasilja i tako iskažu zabrinutost, kao roditelji i kao odgovorni ljudi, za teško vreme u kojem žive.

„Došlo je vreme osvete loših đaka, oni koji su bili najgori sada su sebe stavili u prvi plan, ponizili su svakog obrazovanog čoveka, ponizili su naše profesore. Ja danas primećujem da profesori, umetnici, sportisti, mladi ljudi odlaze odavde jer ne vide budućnost ovog grada“, rekao je Poledica.

On je dodao da je Čačak jedini grad na svetu u kome su pala dva mosta u miru i tom prilikom nastradalo više ljudi.

„Ono što me je najviše pogodilo u Čačku je gašenje fudbalskog kluba sa tradicijom dugom 93 godine. Pokušali su da naprave novi klub i prevare građane i to su i uspeli, ali ne znači da zbog toga neće odgovarati“, rekao je Poledica.

On je ocenio da „živimo u osvetničkom društvu i da svako ko misli drugačije je targetiran“.

Posle njegovog obraćanja održana je protestna šetnja centralnim gradskim ulicama, na čijem je početku nošen veliki transparent na kome je pisalo „Čačak protiv nasilja“.

Protestu su i rukovodstvo i članovi gradskih organizacija opozicionih stranaka u Čačku – Dveri, Narodne stranke, Nove Srbije, Demokratske stranke, Grupe građana „Čačak je naš“, Stranka slobode i pravde, koji su ranije pozvali na protest, ali se nisu obraćali.

Među okupljenim političarima bili su i lideri Dveri, Nove Srbije i Narodne stranke Boško Obradović, Velimir Ilić i Vuk Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari