Prvotimci Crvene zvezde su često bez osnovnih uslova za rad, počev od loših terena za trening, koji se ne održavaju jer nema para za servis mašina i nabavku goriva, pa do uslova u svlačionici kad često nema sredstava za kupovinu leda ili čak i šampona.

Dešava nam se da na gostovanjima manjim klubovima, nego što je Zvezda, uvidimo mnogo bolju organizaciju jer postoji sistem rada i funkcionisanja, što na Marakani nije slučaj, stoji između ostalog u otvorenom pismu fudbalera Crvene zvezde upućenog javnosti kako bi se ukazalo na alarmantnu situaciju u klubu.

Fudbaleri Zvezde odmah su se ogradili objašnjenjem da štrajka u svlačionici sigurno neće biti, te da je to stav svih igrača i članova stručnog štaba. Oni ističu da se na taj korak neće odlučiti, jer bez obzira na situaciju, smatraju da se time ništa ne rešava.

– O finansijskim dugovanjima nećemo mnogo ni da pričamo jer javnost zna već dosta. Mnogi od nas imaju velikih problema sa stanodavcima jer ne plaćaju kirije. Na sve to, naslušali smo se neistinitih i neiskrenih obećanja u vezi sa izmirenjima dugova i nagledali prebacivanja „loptice“ sa jednog na drugog člana razjedinjene uprave. Mi smo najveći svedoci koliko „klanovi“ remete funkcionisanje Crvene zvezde. Pritom igrači Crvene zvezde nemaju socijalno osiguranje jer se duguje republičkim fondovima koji izdaju knjižice, odnosno markice – navodi se u pismu koje je uputio kapiten Nenad Milijaš a otpisali svi prvotimci.

Dodaje se da je nemoguće biti ono što milionska armija navijača očekuje, te da ne mogu igrači biti krivi za (ne)urađeno u prelaznom roku, za nemaštinu i dezorganizaciju.

– Uprkos svemu, titula šampiona za nas ostaje najveći i jedini cilj, želja, odnosno motiv. Zbog titule ćemo žrtvovati sve i zaista zanemariti sve probleme jer želimo da pokažemo sportski i ljudski karakter – zaključuje se u saopštenju igrača.

Poštujemo trenera

– Izmedju igrača i članova stručnog štaba, odnosno šefa struke Slaviše Stojanovića, ne postoji nikakav problem ili manjak autoriteta. Naprotiv, izuzetno poštujemo sve trenere i tako se ophodimo prema njima, posebno jer znamo da dele našu sudbinu i da nimalo nisu izuzeti iz svih problema koje smo nabrojali – podvlače igrači Zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari