Nećemo dozvoliti da fudbalske „balerine“ u ovim teškim vremenima svojim nezalaganjem arče pare surduličkih poreskih obveznika ma o kome se radilo, rezigniran je u razgovoru za Danas prvi čovek Surdulice Novica Tončev, nakon što su fudbaleri trećeligaša Radnika u prva dva kola zabeležili dva poraza.


– Ja nisam navikao ni kao privrednik, ni kao političar na neodgovorno ponašanje kakvo imamo kod fudbalera našeg kluba, koji su primer, bar na početku sezone, u Srpskoj ligi, kako se arče društvene pare. Nije nikakva tajna da je budžet Radnika oko dvadeset miliona dinara i da sredstva izdvajamo iz naše siromašne kase – precizira Tončev.

On kaže da postoje ambicije da klub bude prvak Srpske lige i da predje u Prvu ligu Srbije i za to su stvoreni uslovi kakve nema ni jedan klub na jugu Srbije. Tokom leta kompletno je rekonstruisana trava, postavljene plastične stolice, pa čak i elektronski semafor.

– Sve to košta, i mi ne smemo u ovim vremenima da se igramo poverenjem građana u bilo kojoj oblasti, a ponajmanje kada je u pitanju fudbal. Ukoliko stvar ne funkcioniše smanjićemo ulaganja i sredstva iskoristiti za druge prioritete kojih je i previše u našoj opštini. U krajnjem slučaju bolje da uradimo rekonstrukciju jedne škole nego da pare odu kao „nagrada“ nekome ko to ne zaslužuje – precizan je predsednik Surduličke opštine, koji već četvrtu godinu svoju platu daje u humanitarne svrhe, dok su članovi Opštinskog veća na volonterskim funkcijama.

Sa ovakvim svojim stavovima predsednik opštine obavestio je rukovodstvo kluba i sve igrače Radnika. Ovo je jedinstven primer na jugu Srbije, ali ne i iznenađujući za one koji poznaju predsednika Opštine Surdulica tvrdeći da kod njega „nerad ne uspeva i on ga seče kao korov“.

Doslednost

Doslednost u odnosu prema radu i neradu Tonečv je pokazao i u prošloj sezoni kada je nakon što je Radnik prokockao šansu da bude prvak u Srpskoj ligi, i doneo odluku da se uruči otkaz treneru Dragiju Kaličaninu nekadašnjem fudbaleru Partizana, koji je kao trener u klubu do tada primao 100.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari