Sigurno je da sada već bivši potpredsednik FK Novi Pazar Ćerim Šemsović nije tek onako i bez ikakvog povoda izgovorio kako je pred utakmicu 29. kola Superlige između Novog Pazara i kragujevačkog Radničkog, dobio „nepristojnu“ ponudu – da se završi nerešenim rezultatom za šta bi FK Novi Pazar dobio šest bodova u narednom prvenstvu i kompletno plaćene letnje pripreme.

Teško je poverovati, da je ne tri, nego deset puta nije dobro promislio pre nego je u javnost izašao sa tvrdnjom koja je prodrmala fudbalsku Srbiju. Toliko dugo je u fudbalu da i bez ičijeg podsećanja zna kako se optužbe iznete putem medija kad-tad moraju potkrepiti argumentima. Biće šteta pokaže li se da su njegovi navodi tačni što sa njima nije izašao pre, već posle odigrane utakmice, koju je, inače, Novi Pazar izgubio.

Za 18 godina provedenih na različitim klupskim položajima, a i kad nije imao funkciju pomagao je više nego oni koji su klub tada vodili, istakao se i kao finansijer i kao ličnost izuzetnih organizacionih sposobnosti. Znao je kad je najteže, a takvih dana i godina bilo je daleko više nego onih drugih, da stane u odbranu kluba, ali i da se suprotstavi svakoj devijantnoj pojavi kako u klubu tako i u novopazarskom sportu. Bio je glas razuma koji dolazi iz Novog Pazara. Pošteno rečeno, više je on uradio za klub od 1996. do 2014. godine nego devedeset odsto predsednika, stranačkih prvaka i gradonačelnika koji su u tom periodu defilovali kroz njegove prostorije.

Ni spornu utakmicu nije propustio da proprati iz lože Gradskog stadiona. Pojedini navijači smešteni na zapadnoj tribini revoltirani kretanjem rezultata iskoristili su njegovo prisustvo kako bi ga „častili“ teškim uvredama, a bilo je i onih koji su želeli fizički da se obračunaju sa Šemsovićem. To nam samo kazuje koliko pojedinci imaju kratko pamćenje i da ih je baš briga šta se dešavalo pre pet ili deset godina. Za sada sve što se direktno ili indirektno odnosi na tu utakmicu još uvek je u sferi nagađanja. Najavljena ostavka predsednika Kragujevčana Milenka Marjanovića mogla bi da se protumači kao čin koji je u direktnoj sprezi sa spornom utakmicom, ali i ne mora tako da se čita obzirom na netrpeljivost koja vlada između Marjanovića i trenera Radničkog Bekvalca. Biće veliko iznenađenje dogodili se da Šemsović ne završi svoju misao tamo gde to bude trebalo i ako se to od njega bude tražilo.

Dan posle Šemsovićevih navoda oglasio se tada još uvek portparol FK Novi Pazar Redžep Korać negirajući njegove tvrdnje. „Novi Pazar se u toj utakmici borio fer i sportski s posebnom željom da savlada Kragujevčane. Nažalost, nismo uspeli u toj utakmici, jer smo drastično oštećeni od strane sudije. Nije nam dosuđen penal i poništen nam je čist gol“, rekao je Korać. Dan posle ovog oglašavanja Redžep Korać je postavljen za generalnog sekretara kluba ( dosadašnji generalni sekretar Enes Međedović preuzeo funkciju direktora Gradskog stadiona ). Nije Koraća na drugu po važnosti klupsku funkciju dovelo brzo demantovanje Šemsovićevih navoda, naprotiv više je on nego bilo ko drugi zaslužio da se nađe na ovom mestu. Mlad je ( 31 godina ), nametnuo se radom i bolje nego iko upoznat je sa dešavanjima unutar kluba. Takođe, stiče se utisak da je idealna ličnost da u tandemu sa predsednikom Dragolovčaninom u Novom Pazaru zavede red i disciplinu, pre svega finansijsku.

Unapređenjem bi mogao da se oslobodi i navike da i kad treba i kad ne treba proziva sudije. Novi Pazar jeste ( uz Slobodu najviše ) u dosta mečeva drastično oštećen, ali koliko je bilo opravdanih isto toliko bilo je i neopravdanih istupa uperenih prema deliocima fudbalske pravde. Svako ko se ozbiljno bavi fudbalom zna da kada konstantno atakujete na sudije time tražite izgovor za lošu igru ili rezultat, a neretko je to i najpouzdaniji znak podilaženja igračima, treneru i navijačima. Na arbitražu našeg najboljeg fudbalskog sudije Milorada Mažića, koji će voditi i utakmice Svetskog prvenstva u Brazilu – kao jedan od samo devet predstavnika Evrope, primedbe nisu imali Zvezda i Partizan ( sudio oba derbija ), ni ostali naši superligaši, kao ni Mančester junajted, Šahtjor, Barselona, Milan, Pari sen Žermen, Čelsi, Valensija, Sevilja… na čijim utakmicama Lige šampiona i Lige Evrope je bio glavni delilac pravde, ali jesu iz Novog Pazara ( Čukarički – Novi Pazar 1:1 ). FK Novi Pazar je u ovom šampionatu predstavljao i klasičan primer nepoštovanja klupske hijerarhije prilikom medijskih istupa. Tako se dešavalo da posle određenih izjava pojedinih klupskih predstavnika, samo par dana kasnije usledi potpuno drugačije viđenje istog događaja drugog klupskog funkcionera. Novi generalni sekretar sada već ima dovoljno iskustva i valjalo bi da reši ovaj problem, i to tako što će stav kluba o bilo kom pitanju biti jedinstven, a saopštavao bi ga pojedinac kog odredi klub da zvanično reaguje na sve dobre i loše stvari vezane za FK Novi Pazar.

Dani pred nama trebalo bi da nam odgonetnu nove pojedinosti vezane za slučaj nepristojne ponude. Isto tako, biće zanimljivo pratiti i da li je posle čestih lutanja Novi Pazar konačno krenuo pravcem konstituisanja željene formacije u liniji dirigovanja klubom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari