Neraskidive veze dva bratska naroda 1

U Gradskoj kući u Šapcu dodeljena su priznanja Komiteta za ordenje i medalje Ruske Federacije za doprinos razvoju prijateljskih odnosa dve zemlje.

Predsednik Komiteta Vladimir Šidaljejev podsetio je na dugu i plodonosnu istoriju prijateljskih odnosa Rusije i Srbije i naglasio da priznanja odlaze u ruke onima koji su tome najviše doprineli.

Orden za ljubav i milosrđe dodeljen je vladici šabačkom Lavrentiju, posebno za izuzetan doprinos širenju vere i ljubavi dva bratska naroda. Veoma značajno je organizovanje“Mobe“ na Soko gradu gde se mladi vaspitavaju u pravoslavnom duhu. Primajući ovo priznanje vladika Lavrentije rekao je da su „nas ruska braća uvek branila i štitila kroz burnu istoriju. Pravoslavlje je lanac koji nas neraskidivo veže i spaja, i tako će i ostati.“

Priznanje – Orden „Svetog cara Nikolaja Romanova Drugog“ za pregalaštvo i saradnju sa Ruskom Federacijom, posebno za razvijanje u oblasti kulture i umetnosti, dodeljena je Dejanu Đeriću, preduzetniku iz Beograda.

Slikar Miloš Šobajić, dobitnik Ordena „Počasni gost Rusije“, kazao je da je pripadnik malog ali jakog naroda koji je uvek imao veliku pomoć Rusije. „Ona je dovoljna jaka da se usprotivi silama zla, koje danas predstavlja međunarodna zajednica i koja preti uništenju Srbije“, rekao je Šobajić.

Isti orden dodeljen je i Slobodanu Nikoliću, predsedniku Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva „Vladimir Putin“, koji godinama uspešno uspostavlja prijateljske veze Srbije i Rusije. Nagrađene su i Jelica Marjanović, nastavnica ruskog jezika iz Šapca, kao i Vesna Miletić, predsednica humanitarnog društva „Ana“ iz Šapca. Medalja za građansko dostojanstvo dodeljena je novinaru i književniku Draganu Filipoviću, za dugogodišnje pisanje o doprinosu Rusije i negovanju prijateljskih veza.

Projekat„Razvoj Šapca pomeri građana”se realizuje uz pomoć  sredstava iz budžeta Grada Šapca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari