Netačno da će se u školu ići od 12.30 do 16.30

Ostavite komentar


  1. A da skratite roditeljima radno vreme? Niko vas nije obavestio da zivimo u 21. veku, robotizacija, visoke tehnologije itd. Osmocasovno radno vreme je potpuno deplasirano tehnoloskim napretkom, vreme je da se ljudska civilizacija ponovo humanizuje, apsolutno ne postoji potreba da 99,99% radnog stanovnistva lomi kicmu da bi jurili za profitom nekolicine multimilijardera. Vreme je da se dozovemo pameti i da proizvodimo ono koliko nam je neophodno. Dugovi su i onako virtuelni, samo jedinice i nule na ekranima monitora. A vase resenje je dresura dece, da i ona jednog dana budu kao roditelji, samo poslusni robovi sistema koji ubija planetu, zar ne? Sta je sledece? Da se ukinu penzije i da radimo dok ne pocrkamo? Ovakve “umotvorine“ su mi se odavno zgadile. A zelja vecine da se ponasaju i zive kao najobicnije ovce je zaista impresivna.

    1. Bravo, Nikola. Sve si im rekao. Salžem se s tobom. Okupacija je vaoma ozbiljna stvar. Naročito kad je nevidljiva.

  2. A oni koji rade u školama nisu roditelji i nemaju pravo da to budu jer će da čuvaju tuđu decu?
    Pa posle provedenog dana sa tuđim mnogi neće poželeti da imaju svoju.
    I tako će se naszaviti tendencija pada nataliteta…
    Ne razmišlja se o mogućnosti da toditelj manje radi a više vremena provodi sa svojom decom. Da se povećanjem standarda i zarade akcenaz stavi na porodicu , a ne na školu koja se pretvara u servis za čuvanje dece od 7 do 14 godina.

    1. Pilot projekat….
      trajace do „nove ideje“ali…Pozdrav pedagozima!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.