Predstavnici četrnaest nevladinih organizacija i udruženja građana u Pirotu potpisali su ugovore sa predsednikom opštine mr Vladanom Vasićem za finansiranje projekata iz opštinskog budžeta.

Na konkurs, koji je raspisala Opština Pirot, stigla su 33 projekta, a za 14 izabranih odobrena su sredstva u iznosu od 1,4 miliona dinara. Pravo da konkurišu imale su organizacije i udruženja sa projektima koji se odnose na omladinu, socijalno-humanitarne aktivnosti, kulturnu baštinu i negovanje istorijskih tekovina, programi za stara lica, za predškolsku i školsku decu, podsticanje i razvoj privrednih delatnosti i zaštitu i pomoć licima lečenih od bolesti zavisnosti.

Najviše novca, 200.000 dinara, izdvojeno je za projekat Opremanje javnog prostora za vežbanje Veslačkog kluba Pirot. Projekat Crvenog krsta Klub za stara lica finansiraće se sa 140.000 dinara, a projekat Bogatstvo je u različitosti, kojim je konkurisao KIC Pralipe sa deset hiljada manje, odnosno 130.000 dinara. Sa po 120.000 dinara iz opštinskog budžeta finansiraće se projekti Dečji talas Opštinske organizacije Prijatelji dece, projekat Zašto volim svoj grad Pirot koji je podnelo Udruženje prosvetnih radnika Logos“, zatim projekat Otimanje od zaborava KUD Dukat, kao i projekat Tkanje, tradicija i savremenost kojim je konkurisalo Udruženje za očuvanje i negovanje starih i umetničkih zanata Grlica.

Građanska čitaonica Pirgos je za projekat Rešavanje problema mladih kroz kontinuirani rad foruma dobila 120.000 dinara. Projekat Škola zdrave hrane i pravilne ishrane, sportskog ribolova i očuvanja prirode Udruženja ribolovaca Pastrmka finansiraće se sa 70.000 dinara, koliko je izdvojeno i za projekat Udruženja pčelara Unapređenje pčelarstva, kao i za projekat Stručna pomoć starim, bolesnim od dijabetesa, građanima sa posebnim osvrtom na romsku populaciju kojim je konkurisalo Udruženje dijabetičara.

Za Udruženje građana Vidlič, koje je konkurisalo projektom Unapređenje kvaliteta životne sredine na selu izdvojeno je 60.000, a za projekat Stara planina opevana kroz vekove Udruženja Sveti Jovan Zlatousti 50.000 dinara. Sa 20.000 dinara finansiraće se projekat Radio kluba Pirot Obuka radio operatera.

Sve organizacije i udruženja koja su dobila sredstva, krajem godine podneće izveštaje o realizaciji projekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari