Nikada nisam bio u saglasnosti sa Vučićevom ideologijom

Ostavite komentar


  1. Sbaka Vam cast Vladiko. Ako ogroman broj srba ostane vezan za SPC, to svakako nece biti zbog aktuelnog Patrijarha, vec zbog Vas i velikodostojnika koji misle kao Vi. Zao mi je sto nam geografski niste blize da nam pomognete oko ove posasti, ali i ovako Vasa je rec melem za nasu robovsku dusu.

  2. Preosvesteni Vladiko, svaka Vam cast. Svaka rec Vam je na mestu. SNS nam je razbio drzavu, sto do sada niko nije uspeo, a sada nam razbija i crkvu. Nemogu da verujem da je nas patrijarh pored ociju slep?

  3. Mudro zbori episkop Grigorije.
    Mada ga mnogi turbopravoslavci napadaju zbog njegove naklonosti prema ekumenizmu.A uz to mu tabloidi zameraju još mnogo što šta- Naročito, kako i sam ističe, nakon njegovog javno iznetog neslaganja sa Hujinom ideologijom. Iz tih razloga je izgleda i sklanjen da manje smeta.
    U Sinodu ima mnogo neslaganja, a Patrijarh i mali broj vladika oko njega se ponašaju diktatorski podržavajući huljinu suludu, štetočinsku, veleizdajničku politiku.
    Stim u vezi postavlja se pitanje da li uopšte postoji Kanon po kome bi Patrijarh SPC mogao biti smenjen sa funkcije?

  4. Ovaj interviju treba od reči do reči da bude godinama na prvoj strani Danasa. Onaj deo gde kaže da država treba da koriguje crkvu, znači da treba da otvore fioke u kojima su pedofili itd. Sa druge strane, deo gde kaže da crkva treba da koriguje državu znači da crkva treba da ukaže na autoritarnu, kleptomansku prirodu ove vlasti koja bi prodala Kosovo za još koji dan u foteljama.

  5. Slažem se sa episkopom po pitanju analize našeg nacionalnog posrnuća i političke nesreće ali se ne slažem po pitanju ekumenizma jer svi dobro znamo njegovu javnu želju da postane biskup. Možda se i tu kriju megalomanske pobude kao kod trenutnog diktatora da bude istorijska ličnost u zapadnim knjigama. Inače, zato je i postavljen na mesto na kojem jeste. Ipak, Srbi još uvek više veruju putu svetog Save nego li Grigoriju. Ne zavisi ni sve od nas samih a verujem, više će strani i globalni faktori određivati i najosnovnije stvari u državi nego li mi sami.

    1. Hmmm. Put sv. Save i put Grigorija – zasto mislite da su to neki odvojeni putevi? Da li mislite da Sv Sava nije bio dobio podrsku od Pape? Zasto mislite da episkop Grigorije zeli da bude velik? Kako Vi poznajete njegove zelje? Nije kulturno ulaziti u necije zelje, htenja, itd, vec samo baviti sta neko govori i njegovim delima. Zabluda je da o nama odlucuju velike sile, a mi nemocni. Od nas zavisi. Ne treba bezati od odgovornosti SVAKOG od nas.

  6. Nisam u saglasnosti sa Vucicevom politikom i ideologijom ali mi je glavni ortak,prijatelj i brat Mile Ronhil,koji ni dana ne moze bez Vucica?!
    Molim vas,dogovorite se ko je skim a ko protiv koga i ostavite nas sve na miru.

  7. Vladika Grigorije je ponos pravih Srba pravoslavaca. Dace Bog da nam bude Patrijarh.

  8. Uvaženi g.Durić,
    Kao čovek nauke i Majke Prirode, kao ateista, pacifista, Kosmopolita i ideološki „vuk samotnjak“, redovno pratim Vaše izjave za širu javnost!
    Najčešće sam spreman da potpišem Svaku Vašu reč i još češće se pitam: koliko puta ste poželeli da skinete mantiju obzirom da sam uveren da nikada niste bili pristalica čuvene izjave Lava X: ‘Kako nam je dobro došao ovaj mit o Isusu“!
    g.Durić, želim Vam DOBRO ZDRAVLJE i uspeh u misiji koju zastupate!
    Iskreno,
    mali paor

  9. Hvala Bogu da i ovakvih vladika ima u SPC. Upravo sam se odrekao te crkve, nakon sramnog odlikovanja, iz porodice 7 generacija arhijereja i vladika. Vratiću se kad Grigorije postane patrijarh!

    1. Postovani, Crkvu ne cine vodje, vec hriscani. Ne treba se odricati niti postajati clan zbog patrijarha. I vladici i svim mudrim ljudima nedostaje vecina U crkvi koja ce ih podrzati, a ne VAN crkve. Crkva je mnogo vise od neke ljudske zajednice.

  10. Slazem se sa vecinom izgovorenih reci, ali dok god svestena lica pljackaju ovaj narod, crkvene velikodostojnike ne treba da zanima nista drugo. Sredite prvo svoju kucu, pa idite dalje. Za sahranu naplacuju 12 000 dinara!!!

  11. Vladiko da si nam živ i zdrav još mnogo godina, unese čovek malo vazduha u ovu žabokrečinu od naše zemlje, toliko je sve srozano da čovek neminovno klizi u nihilizam, a onda ga ovakvi tekstovi malo trgnu pa razmisli

  12. Moram Vas razocarati – Vucic nema ideologiju!
    Svi potezi Vucica su iznudjeni realnim okolnostima, a Vucicu se moze odati priznanje da je redak politicar koji se u takvim okolnostima snasao.
    Bez ulazenja u licne motive predsednika Vucica, takva sposobnost za opstanak u kontraverznim vremenima i teskim situacijama se pokazala kao blagotvorna za drzavu Srbiju. (Bar za sada)
    Koliko ja vidim niko ne nudi nista bolje od opcije koju zastupa Vucic – stabilnost po svaku cenu uz dozu nepodnosljive propagande za zamajavanje krajnje stetnog i destruktivnog mentaliteta neobrazovane mase…

  13. Gospodine, Vase promisljanje o danasnjicii i ulozi Institucije dobro samo po sebi jel se ne irazavate srednjo vekovnim jezikom i cemmetiranim stavovima. Danasnji covek jos uvek nikad rodjen u zajednici po meri, mucen da izrodi bolju, u kojoj trazi ljubav koju nadje ili ne nadje pa se onda okrene utehi. U nestrpljenju poseze , cini mu se za laksim sredstvima. Pitanja koja ste postavili pa misim da traju, moguce,jos od pocetaka Institucije. Da li ce resenja doci za jos toliko vekova,,Da li su uteha za danas, univerzalne vrednosti, na prm,,gostoprimstvo, solidarnost,10 merila koja sve ljudsko sadrze,,,Malo li je kad bi se u ovoj patnji malo vise susretali sa tim preko Institucije koja bi onda imala moralno pravo da se mesa i u druge nadleznosti. Malo pozitivne avangarde S postovanjem Gospodine

  14. Poznato je da,kada se hoćete otarasiti nekog političara, pošaljete ga za ambasadora. Tako je bilo i sa Vladikom Grigorijem. Nije na liniji Vučićevoj i Patrujarh ga je sramno poslao u Nemačkoj na službu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.