Nikodijević u ime Grada Beograda uručio novčane čestitke prvorođenjim bebama 1Foto: Beoinfo

Član Privremenog organa Grada Beograda Nikola Nikodijević i vršilac dužnosti gradskog sekretara za socijalnu zaštitu Petar Jordanov obišli su danas provorođenu devojčicu i dečaka u 2024. godini u Ginekološko-akušerskoj klinici u Višegradskoj.

Nikodijević je istakao da Grad Beograd tradicionalno 1. januara dočekuje prvorođenu devojčicu i dečaka sa po 300.000 dinara.

– Obe bebe su rođene minut posle ponoći i obe u GAK u Višegradskoj. Razgovarali smo sa majkama beba Dragicom i Ivanom, koje su pravi heroji jer im je ovo četvrto dete. Najbitnije je da se i bebe i majke osećaju dobro – ukazao je Nikodijević, prenosi Služba za informisanje Grada.

Nikodijević se zahvalio zdravstvenim radnicima jer su, kako je istakao, tokom cele godine, ne vezano za praznike posvećeni Beograđanima.

Grad Beograd će nastaviti da pomaže trudnicama i porodiljama, ali i da vodi računa o svoj deci u prestonici.

– Grad Beograd se nadograđuje na izvanredne mere podsticaja za podizanje nataliteta koje sprovodi Republika. Pre svega se trudimo da kao Grad stvorimo dobre uslove za odrastanje dece. Podsetiću da od prošle godine sva deca na teritoriji prestonice koriste usluge predškolskih ustanova potpuno besplatno i na šta smo mnogo ponosni. Takođe smo obezbedili besplatne udžbenike za svu decu u osnovnim i srednjim školama u Beogradu – naveo je Nikodijević.

Tradicionalno Grad Beograd uručuje novčane čestitke prvorođenoj devojčici i dečaku u Novoj godini, istakao je resorni sekretar Jordanov.

– Čast mi je što danas, u prvom danu Nove godine, imam priliku da obiđem prvorođene bebe u Beogradu. U toku 2023. godine Grad Beograd doneo je odluku kojom su sve usluge socijalne zaštite besplatne za sve korisnike. Takođe u prošloj godini doneto je ukupno 17.262 rešenja po zahtevima za roditeljski dodatak i 16.480 rešenja po zahtevima za gradska novčana davanja – precizirao je Jordanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari