Ninić: Scenario sa Hrkalović sam predvideo još prošle godine 1Foto: Dosta je bilo

Ispovest Dijane Hrkalović, bivše državne sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, date tabloidu Objektiv i dalje je tema broj jedan u Srbiji. Hrkalović je u intervjuu optužila bivšeg šefa i ministra policije Nebojšu Stefanovića da je „ostvarivao neovlašćeni uvid u sadržaj telefonske komunikacije Aleksandra Vučića i članova njegove porodice“ i da je štitio kriminalni klan Veljka Belivuka.

Faktički, za sve za šta je sumnjičena, iako je optužena samo za trgovinu uticajem, Hrkalović je svalila na svog bivšeg šefa a pritom je “čelična lejdi srpske policije” iskoristila vreme i prostor da nahvali predsdnika Aleksandra Vučića i iskaže mu neizmerno divljenje.

Advokat Ivan Ninić nije želeo da komentariše intervju bivše državne sekretarke, navodeći za naš list da je ovakav scenario predvideo još prošle godine.

Ninić je, naime, u razgovoru za Danas u oktobru 2021. kada je Hrkalović privedena, naveo da ga čitav slučaj podseća na „igre prestola“ unutar vladajuće Srpske napredne stranke, te da će njen sledeći potez ukazivati ili na Nebojšu Stefanovića ili na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Ne sumnjam da Dijana Hrkalović može trajno da uništi karijeru Nebojši Stefanoviću ali isto tako može da uništi karijeru i Vučiću. Ona je i pretnja ali i upotrebljivo oruđe u Vučićevim rukama, ako ona na to pristane. Ako je ona u pritvoru na osnovu iskaza „njenog“ čoveka u MUP-u, zašto ne bi Stefanović sutra bio u pritvoru na osnovu njenog iskaza – ukazao je Ninić prošle godine.

Kasnije je za medije dodao da je vidljivo da Hrkalović Vučiću direktno iz pritvora šalje „dimne signale“ da još uvek veruje u njega. Jedni problem je to što istovremeno poručuje da veruje i Nebojši Stefanoviću.

– Ako znamo da po merilima vrednosti šefa države jedno isključuje drugo, onda je pitanje za milion dolara zašto Hrkalovićeva mesecima ne pokazuje spremnost da napravi jasnu dinstikciju između Vučića i Stefanovića. To samo ona zna i njena spremnost da taj stav koriguje može presudno da odredi njen konačan status”, govorio je Ninić.

Ispostavilo se da je u pravu. Hrkalović je odabrala stranu a pritom je i svoj advokatski tim zamela jednim advokatom – Vladimirom Đukanovićem, koji nema iskustva u krivičnim postupcima, ali njegovi klijenti po pravilu završe sa nanogicom a ne u zatvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari