Niš nagradio najbolje studente i diplomce 1Foto: V. Torović

Grad Niš nagradio je danas13 najboljih studenata i 12 diplomaca koji su diplomirali sa prosečnom ocenom 10 u 2021. godini na fakultetima Univerziteta u Nišu. 

Najbolji akademci su dobili diplome, zlatnike sa likom Cara Konstantina,  kao  i novčanu nagrada od po   50.000 dinara.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski poručila je nagrađenima  da „ulaganje u znanje nikada nije uzaludno i kao gradu višetsruko će se vratiti i koristiti“.

„Najveća nada svake zemlje je uspešno obrazovanje a oni koji mali znaju skloni su da svemu veruju.Pred nama je još jedan važan zadatak, kako da na najbolji način zadržimo sve vas da budete ovde u Nišu, da ostanete ovde i, naravno, da dobijete posao. Mi ćemo se za to truditi a vi razmišljajte o tome da ne napuštate grad već da zajedno sa nama, sa vašim roditeljima i sugrađanima dajete nove ideje kako bi  naš grad bio još lepši i još bolji. Verujem da imate dobre ideje kojima možete da doprinesete da svi  zajedno živimo u boljoj zajednici“, rekla je ona prilikom uručenja nagrade na Sveti Savu.

Vastimir Nikolić, prorektor za nastavu na Univerzitetu u Nišu, rekao je da će „neki od nagrađenih studenata nastaviti master, neki doktorske studije, neki će pokrenuti svoj posao, a neki će u inostranstvo na usavršavanje“.

„Voleli bi smo da se ta deca vrate i da pomognu našem gradu. Mnogo je napora bilo potrebno da se postignu ovakvi rezultati, ali ova deca su smogla snage da urade ono najbolje za njih, za njihove porodice za grad i državu“,  kazao je on.

Nagrade su primili najbolji diplomirani studenti Romina Herrodek sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Kristina  Dinčić sa Ekonomskog fakulteta, Teodora Denić sa Elektronskog fakulteta, Maša Nešić sa Elektronskog fakulteta, Dimitra Jezdimirović sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta, Marija Đorđević, Jelena Milošević, Petra Popović i Ana Momčilović, svi sa Medicinskog fakulteta kao i Mihailo Dašić sa Fakulteta umetnosti i Danilo Petković sa Prirodno-matematičkog fakulteta.

„Ova nagrada je dobar podsticaj za dalje bavljenje naukom. Nagrada je rezultat  mog napornog rada ali se zahvaljujem i svim kolegama koji su radili sa mnom na velikom broj utimskih projekata“, rekla je Jovana Nikolić najbolji diplomirani student sa Elektronskog fakulteta.

Najbolji studenti fakulteta Univerziteta u Nišu su Nevena Markov sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Anastasija Janićijević sa Tehnološkog fakulteta u Leskovcu, Aleksandar Stamenković sa Fakulteta zaštite na radu, Tamara Parunović sa Ekonomskog fakulteta, Željko Jovanović sa Elektronskog fakulteta, Petar Miljković sa Mašinskog fakulteta, Nevena Stevanović sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta, Anđela Vasić sa  Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu, Millan Bačević sa Medicinskog fakulteta,  Branislav Miladinović sa Fakulteta umetnosti, Marko Petković sa Pravnog i Milica Perić sa Prirodno-matematičkog fakulteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari