Niš: Uručene nagrade "11. januar" 1Foto: V.Torović

Na svečanoj sednici Skupštine grada Niša danas su dobitnicima uručena najveća gradska priznanja – nagrada “ 11. januar“ za prošlu godinu.

Kolektiv 63. padobranske brigade, Klub privednika „Naisus“ i Centar za socijalni rad “ Sveti Sava“ iz Niša dobitnici su nagrada Grada Niša u konkurenciji kolektiva.

Ovo najveće niško priznanje u konkurenciji pojedinaca pripalo je doktoru Milanu Lazareviću sa Klinike za kardiovaskularne bolesti i Draganu Stojkoviću Piksiju, selektoru fudbalske reprezentacije Srbije.

Komandat 63. padobranske brigade Nenad Zonić, zahvaljući na nagradi, naglasio je da padobranci „uvek smatrali Niš svojim gradom“.

„Brigada postoji već 55 godina, a padobranci su presrećni što su postali simbol i brend Niša. Gde god da smo išli, mi smo predstavljali grad Niš jer smo njegov neraskidivi deo“, rekao je Zonić, koji je i brigadni general Vojske Srbije.

Doktor Lazarević, koji ima dve specijalizacije – iz transfuzije i hematologije, kazao je da je za njega „ova nagrada podstrek i motiv da i dalje naporno radi“.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski istakla je da su laureati „najbolji primer kako treba da se radi i voli Niš“.

„Poručila bih svim Nišlijama da ova godina mora da bude godina sabornosti, a ne podela. Ne znamo kakva će biti situacija sa epidemijom koronavirusa, tako da je ovo godina izazova“, rekla je ona.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari