Gradsko veće: Foto Grad Niš

Niš bi krajem ove ili početkom sledeće godine trebalo da dobije prvu Aleju zaslužnih građana, a o tome ko će tu biti sahranjen odlučivaće komisija o kojoj se “razmišlja”, saopšteno je danas na sednici Gradskog veća.

Vršilac dužnosti direktora javnog komunalnog preduzeća za pogrebne usluge „Gorica“ Ivana Stanić najavila je da će se Aleja zaslužnih građana nalaziti u centralnom delu Novog groblja, iznad Hrama Vozdviženja Časnog Krsta, i da će imati 108 grobnih mesta.

“Taj deo je već određen kao prostor predviđen za grobnice. Nadamo se da će Aleja biti otvorena u 2024. godini”, rekla je ona.

Stanić je dodala da su u toku zemljani radovi u delu groblja gde će se Aleja nalaziti, a da od vremenskih prilika zavisi da li će biti završena do kraja godine ili početkom naredne.

Niš uskoro dobija Aleju zaslužnih građana 1
Novo groble u Nišu: Foto Z. Miladinović/Danas

Gradonačelnica Dragana Sotirovski rekla je da grad mora da „razmišlja“ o tome da formira komisiju koja će odlučivati ko će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

“Trebalo bi da razmišljamo o tome da se formira Komisija koja će na nivou grada da odlučuje, na predloge porodica, udruženja, ko će od građana biti za tu Aleju”, rekla je Sotirovski.

Ideju da građani koji su dali značaj doprinos kulturnom, sportskom i društevno-političkom životu Niša dobiju posebno mesto za sahranjivanje najavljena je u avgustu prošle godine.

 Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari