Prinudna promena većeg dela ekipe tokom leta, prouzrokovana finansijskim problemima, doprinela je tome da trenutni sastav Partizana bude ranjiv gotovo na svim pozicijama i da u arsenalu nema oružje kojim može da pripreti na papiru jačim ekipama u regionalnoj ABA ligi, ali i u Evrokupu.

Pred sam početak takmičenja, u kojem će učestvovati prvi put posle decenijskog staža u Evroligi, Duško Vujošević je na konferenciji pred odlazak u Litvaniju na meč sa Lijetuvosom na startu Evrokupa (sreda, 18.30) podvukao da nisu bolesno ambiciozni, ali da svakako neće odustati od snova zvanih povratak u Evroligu.

– Mi smo tokom leta imali u planu da ostanemo bez Pavlovića i Bertansa za koga se mislilo da će otići u NBA. Naša ideja je bila da ne produžimo saradnju sa Muslijem. Svi ostali (Bogdanović, Vesterman, Lovernj) otišli su zbog loše finansijske situacije. Od pravih pojačanja, doveli smo samo Murića. Nijedan tim ne može da pretrpi takve gubitke a da mu vitalne funkcije ne ostanu ugrožene. Nisam znao da su naši trenutni rezultati toliko važni, pošto nisu bili toliko potencirani prethodnih godina kada smo osvajali titule, ostvarivali odlične rezultate u Evroligi. Nalazimo se u nenormalnoj situaciji i protiv Lijetuvosa i Olimpije naši porazi su nešto što se očekuje. Mi ćemo, sa Milutinovićem u ekipi, odigrati maksimalno, timski nesebično. Želimo da u Evrokupu prođemo u drugu fazu, dakle da budemo među četiri u grupi. Nama je ovo takmičenje važno i zbog eventualnih novih sponzora. Nismo bolesno ambiciozni, ali ne odustajemo od snova zvanih Evroliga. Ni fajnal-for nije bio realan pre par godina, ali smo se plasirali – zaključio je Vujošević.

Sponzori za nova pojačanja

– Ukoliko ne produžimo saradnju sa Telekomom postoji opravdana bojazan da u ovom sastavu odigramo do kraja sezone. Za nova pojačanja potreban nam je sponzor, jer se i ovim igračima duguje, a mnogima iz trenutne ekipe ostali smo dužni i za prošlu sezonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari