Ništa od regionalnog azila za se pse u Gadžinom Hanu, širi se postojeće prihvatilište u Nišu 1Foto: Shutterstock/VILevi

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je danas da se „uveliko“ radi projekat za veliko proširenje postojećeg privhvatilišta za pse na gradskoj deponiji i do daljeg, dok se ne pronađe neka nova lokacija, biće na tom mestu.

Ona je kazala da će psi biti sklonjeni sa ulice i zdravstveno zbrinuti, a članovi udruženja za zaštitu pasa imaće mogućnost da u prihvatilištu volontiraju i brinu o njima.

Sotirovski je novinarima u skupštini grada rekla da će grad Niš sutra potpisati ugovor o međuopštinskoj saradnji u oblasti zoo higijene sa opštinama Svrljig i Aleksinac.

„Projekat je podržalo ministarstvo državne uprave i podrazumeva pre svega sterilizaciju pasa na području Niša, Svrljiga i Gadžinog Hana. Naši ljudi će pomogati u sterilizaciji, ali bez mogućnosti da pse dovodimo u Niš, pa da ih onda vraćamo tamo odakle su“, objasnila je Sotirovski dodavši da je sporazum predkorak u pravljenju prihvatilišta.

Predstavnici grada Niša prošle godine su u više najavljivali izgradnju regionalnog azila za pse u Dugoj Poljani kraj Gadžinog Hana zbog čega su protestovali i meštani tog sela i udruženja za zaštitu životinja.

Meštani su se usprotivili gradnji jer veruju da bi im azil sa 2.000 pasa doneo veliku buku i zagađenje, a članovi udruženja su taj objekat nazvali „logorom za životinje“.

Sotirovski je nedavno kazala da su se proširenjem postojećeg prihvatilišta za pse na gradskoj deponiji saglasila i udruženja za zaštitu životinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari