“Ništa se u Zaječaru neće zvati po vama, Ničić nas je omalovažavao danima, ali zapamti da te ovi građani sklanjaju sa vlasti”: Održan protestni skup u Zaječaru 1Foto: M. S. / Danas

Nekoliko stotina Zaječaraca udruženi u borbi protiv nasilja okupilo se večeras na Trgu Nikole Pašića, a potom prošetali do Gradske uprave Zaječar, gde je održan protestni skup.

U 20 časova na zaječarskom Trgu Nikole Pašića počeo je mirni protestni skup „Zajedno protiv nasilja“. Više stotina građana okupilo se udruženo u borbi protiv nasilja, a potom i uputilo u mirnu šetnju.

Minutom ćutanja učesnici skupa odali su poštu nastradalima u Mladenovcu i Beogradu.

Na improvizovanoj bini – kamionu postavljenom ispred GU Zaječar, prisutnim građanima obratili su se Slobodan Petrović, Uglješa Đuričković, Dragan Stamenković i Dejan Krstić, Goran Manojlović i Saša Ilijić.

“Ništa se u Zaječaru neće zvati po vama, Ničić nas je omalovažavao danima, ali zapamti da te ovi građani sklanjaju sa vlasti”: Održan protestni skup u Zaječaru 2
Foto: M. S. / Danas

Goran Kalčević, predsednik GrO Narodne stranke kazao je “da večeras u Zaječaru ima više slobodnih ljudi, nego onih koji su otišli za Beograd na sajam autobusa”.

On je kazao i to da se ove godine navršava 140 godina od Timočke bune, a sada se krajina pretvara u rudarsku koloniju.

“Naš Zaječar je u najgorem položaju od kada postoji. Razlog je vlast SNS-a, nekada Saša Mirković, a sada Boško Ničić”, poručio je on.

Slobodan Petrović, nastavnik iz Malog Izvora, sela pored Zaječara, poručio je Ničiću da je za naselje okrivljen njegov najbliži saradnik Milan Stanković predsednik GrO SNS-a u Zaječaru, a ne oni koji organizuju protest.

“Ničiću prvo očisti svoje dvorište, a posle gledaj u tuđe”, poručio je on.

Odbornik u Skupštini grada Zaječara, Uglješa Đuričković kazao je da bahati investitori uništavaju celu Timočku krajinu.

“Ništa se u Zaječaru neće zvati po vama, Ničić nas je omalovažavao danima, ali zapamti da te ovi građani sklanjaju sa vlasti”: Održan protestni skup u Zaječaru 3
Foto: M. S. / Danas

“Mi to ne smemo da dozvolimo. U Zaječaru se sprema rudnik u centru grada – na Kraljevici. To im neće proći. Zaječar je lep grad, tražimo njihove ostavke. Svi”, poručio je on.

Odbornik, Dejan Krstić, kazao je da kada je izdaja velika onda je to veleizdaja.

“Sve su uništili, reke, pijaću vodu, sve resurse za život. Uništili su privredu, a od nas traže da budemo jeftina radna snaga. Rak kosi Timočku krajinu. Poljoprivreda je devastirana, sve je uništeno, kao i kultura”, istakao je Krstić.

Dragan Stamenković – Montoja, poručio je na skupu da oni koji su odgovorni za stanje u državi, sada organizuju kontramiting u Beogradu.

“Ničić nas je omalovažavao danima, ali zapamti ovi građani te sklanjaju sa vlasti. Nema mesta ni za Mirkovića, ni za Ničića, ali ni za Ristovića. Ništa se u Zaječaru neće zvati po vama”, poručio je on.

Maja Stojković pozdravila je sve Zaječarce rečima “da su ovde ljudi sa kičmom, za razliku od onih koji su otišli za Beograd”.

“Ništa se u Zaječaru neće zvati po vama, Ničić nas je omalovažavao danima, ali zapamti da te ovi građani sklanjaju sa vlasti”: Održan protestni skup u Zaječaru 4
Foto: M. S. / Danas

“Počeli su da nam ubijaju decu. Stanje u državi je užasno”, poručila je majka četvoro deteta, Beograđanka koja živi u Zaječaru.

Saša Ilijić iz Knjaževca, zahvalio se Zaječarcima što su probudili Timočku krajinu.

“Vreme je da narod vrati državu”, poručio je on.

Na kraju protesta pročitani su zahtevi: Ostavka gradskog rukovodstva, raspisivanje vanrednih lokalnih izbora, i poništavanje svih štetnih odluka koje je vlast donela.

Građani su često prekidali govornike skandiranjem: “Ostavke i Ničiću odlazi”. Na kraju protesta, Uglješa Đuričković, ostavio je ispred vrata GU Zaječar, flašu Koka Kole i čokoladu, da, kako je on kazao, „pokažu Ničiću da neće maltretirati portira, pošto je on jedini sa njima ostao da brani grad“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Sve vesti u vezi sa tenzijama na Kosovu pratite u Danasovom BLOGU

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari