Nov studijski programi na Departmanu za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu 1foto: gradnja.rs / facebook.com

U želji da isprate moderne trendove na polju fundamentalnih i naročito primenjenih istraživanja u oblasti fizike i srodnih nauka, kao i da se odgovore na trenutne zahteve tržišta u našoj zemlji za školovanjem visoko-stručnih kadrova, na Departmanu za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta, ove godine akreditovali su novi studijski programi na svim nivoima studija fizike.

Takođe, akreditovane su i osnovne i master strukovne studije optometrije, jedinstvene u regionu.

– Modularan pristup pri upisu osnovnih akademskih studija Fizike, budućim studentima omogućiće izbor jedne od varijanti: Istraživački modul, Nastava fizike, Medicinska fizika, Kompjuterska i IT fizika. Sa druge strane, na master akademskim studijama fizike je omogućeno sticanje zvanja master fizičar, bez obzira na birano usmerenje, a na studijskom programu master akademskih studija

Nastava fizike, zvanja master profesor fizike – kažu na PMF-u.

Naročita pažnja je, dodaju, posvećena novom modulu na osnovnim studijama u četvorogodišnjem trajanju Kompjuterska i IT fizika, kao i odgovarajućem modulu na jednogodišnjim master studijama Primenjena i industrijska fizika.

– Naime, ovi moduli su razvijeni u saradnji sa predstavnicima firme Continental Automotive Serbia i fizičarima zaposlenim u ovoj kompaniji, a koji uključuju izbalansiran pristup sticanja znanja u oblasti softvera i hardvera, baziranog na fizičkim principima, neophodnog za uspešan budući rad u kompanijama vezanim za razvoj opto-elektronskih komponenti u proizvodnji modernih automobila i displeja generalno. Upis studenata realizovaće se tokom juna i jula ove godine – ističu na PMF-u.

Dodatne informacije budući studenti mogu da potraže sajtu Fakulteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari