Projekat „Bibliotečko i informatičko- komunikacijsko opremanje Narodne biblioteke Majdanpek“, koji je i sačinila ova ustanova i koji je dobio saglasnost Ministarstva kulture, uspešno je realizovan. Obezbeđena je nova oprema koja omogućava da se majdanpečka Narodna biblioteka uključi u KOBIS , bibliotečko-informatički sistem Srbije, čime će čitaocima praktično biti na raspolaganju i knjige koje se ne nalaze na policima matične biblioteke u Majdanpeku, kao i u ograncima u Donjem Milanovcu i Rudnoj Glavi.

Zahvaljujući ovom projektu, Narodna biblioteka u Majdanpeku ima opremljeno i dečije odeljenje, a besplatno učlanjenje predškolaca i prvaka jedan je od načina približavanja lepe pisane reči najmlađoj populaciji i stvaranje novih čitalaca. Kako kažu u ovoj ustanovi, to se radi i permanentnim obezbeđivanjem novih, aktuelnih naslova , tako da ova biblioteka godišnje sopstvenom nabavkom i iz takozvanog obaveznog primerka resornog ministarstva obezbedi oko 500 novih knjiga, što se odražava i na povećan broj čitalaca.

Prema podacima koje smo dobili od Radomira Krišanovića, u majdanpečkoj biblioteci godišnje se beleži poseta oko tri hiljade čitalaca, čijim je potrebama prilagođeno i radno vreme ove ustanove. Umesto dosadašnjeg rada samo tokom prepodneva, sada je biblioteka u Majdanpeku otvorena od 8 do 20 sati, a u Donjem Milanovcu od 7 do 19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari