Nova krivična dela, veće kazne

Nakon sastanka vrha vlasti sa predstavnicama AŽC, sigurnih kuća i republičkom javnom tužiteljkom, dogovorene nove mere u brobi protiv nasilja

Ostavite komentar


  1. Verujem da Vucic ima podrsku cele Srbije za ovo. Mora se stati na put ovako teskim zlocinima.

  2. Ozbiljne kazne i dosledna primena će svakako uroditi barem nekim plodom. Složen je problem i zahteva angažovanje različitih delova društva

  3. Strašno, da se izrode ovakvi manijaci koji ni decu ne štede……

  4. Nasilnici za svoje nasilnicko ponasanje treba da dobiju drakonske najteze kazne.

  5. Kazne treba povećati na viši nivo, plafon, neka preventivno deluju na siledžije i one koji su svesni jer oni bolesni i nesvesni stvaronsti kada puknu njih ni jedna kazna ne sprečeva u tim rabotama.

  6. Sta dovodi ljude do momenta kada postaju nasilnici,da li je to nacin zivljenja u nasoj drzavi.

  7. Dobro je da vlast i drzava krenu u obracun sa zlocincima a to ce ova povecanja kazni da pokrenu.

  8. Citajuci komentare razumem zasto je nasilje u Srbiji toliko rasprostranjeno. Jedina ideja u vezi sa tim problemom kod SVIH Vasih komentatora je REPRESIJA! Niko nema ni jednu jedinu ideju da problem resi na drugi nacin. Npr. iseljavanjem nasilnika, zabranom prilaska, KAMPANJOM protiv nasilja… Kada nekom "pukne film" sto se, zapravo, desava, poslednja briga mu je kakvu ce KAZNU dobiti! Pa vecina tih ubica izjavljuje vec standardno:" Odrobijacu te!". Treba da odrobijaju, ali to NIJE dovoljno.

  9. Nasilnike u zatvor na dugogodišnje kazne, pa neka svoj život tamo žive, a ne da ugrožavaju druge.

  10. Obavezno oformiti stalno radno telo u vezi sa nasiljem u porodici.Mora se neko temeljno posvetiti svemu sto se dovodi u vezu sa nasiljem, a ne samo povrsno registrovati slucaj.

  11. Ово је дивна вест, неко се сетио да уведе ред и у законске казне за преступнике, мада је то давно требало да се уради, али никад није касно.

  12. Poostravanje visine kazni obesrabrice nasilnike za mnoga krivicna dela.

  13. Oko ovih mera moramo svi da se slozimo i da kao drustvo ostro reagujemo na sve nasilnike.

  14. Oko ovih mera moramo svi da se slozimo i da kao drustvo ostro reagujemo na sve nasilnike.

  15. Tako i treba da bude! Treba sprečiti nasilje na sve načine.

  16. Treba stati na put nasilju. Svakakve stvari se danas dešavaju.

  17. Sva je sreca da je dosao taj dan da zakon sankcionise ovaj teror. Sada naravno dosledna primena propisanog moze da obeshrabri pojedince da i zapocinju zlocin. To sto DJB zeli da omalovazi je zasita smesno i jadno.

  18. Ne samo nova krivicna dela, nego treba preispitati i ona koja su vec osudjena. Bilo je slucajeva da ima i povratnika nakon odsluzenja kazne.

  19. Svakom vidu nasilja moramo da se suprostavimo.Mislim da ce nam uvodjenje ostrijih kaznenih mera pomoci u tome.

  20. Odlučna i žestoka reakcija države dovešće do smanjenja ovih gnusnih zločina.

  21. Ama ljdi konacno trebamo da shvatimo da je nasilja bilo i bice ga, ali ako drzava ucini sve sto je do nje, i ako gradjani budu hrabriji pri prijavljivanju bice ga manje u to sam apsolutno siguran.

  22. Primetna je odlucnost drzave da kazni pocinioce ovih dela i omoguci bolju zastitu zena i dece.

  23. Manijaci treba da idu u zatvor i za samar. Bolje spreciti u korenu nekog bolesnika nego ga pustati na slobodu sve dok nekoga ne ubije. Pozdravljam povecanje i uvodjenje novih kazni i krivicnih dela. Tako nesto je trebalo odavno uraditi.

  24. Prestupnici će osetiti snagu države što bi trebalo da smanji i pokušaje kao i izvršenja krivičnih dela.Nadajmo se da će ove nove mere spasiti naše najmilije od kandži nasilnika.

  25. Veoma je vazno poostriti sankkcije za ucinioce najtezih krivicnih dela, ali je neophodno baciti akcenat i na prevenciju od nasilj. Sigurna sam da ce se ovim merama stati na put potencijalnim nasilnicima.

  26. Poostravanje kazni ce,nadam se, dati mnogo bolje rezultate. Manijaka i bolesnika ima na sve strane i nasu decu moramo da zastitimo kako znamo i umemo. Edukacija dece je jos jedan od nacina.

  27. Besplatna pravna pomoc za zrtve nasilja u porodici je pun pogodak. To ce resavati mnoge stvari u korenu i pravovremeno

  28. Bolja koordinacija policije i sudstva i povecanje minimuma kazne za nasilnike ce pozitivno uticati na prevenciju izvrsenja dela

  29. Feministicki lobi je dobio podrsku sns botova i bot softvera…sjajno!!!

Ostavite komentar


Društvo

Tužilaštvo krije detalje istrage protiv Nikole Petrovića u aferi "Meklaren" 10

Tužilaštvo krije detalje istrage protiv Nikole Petrovića u aferi „Meklaren“

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je odbilo da redakciji Danasa ustupi rešenje kojim je odbačena krivična prijava koja je ovom tužilaštvu podneta protiv kuma predsednika Srbije Nikole Petrovića za slučaj "Meklaren", odnosno saobraćajnu nezgodu koju je prošle godine izazvao povredivši dve žena. U njegovom urinu su tada pronađeni tragovi kokaina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.