Novaković (DS): Selidba redakcije Dnevnika - kraj jedne novinarske istorije 1Foto: www.ds.org.rs

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) za Vojvodinu Nebojša Novaković ocenio je da je selidbom redakcije „Dnevnika“ simbolički ozvaničen kraj jedne novinarske i medijske istorije.

„Ovaj dnevni list imao je u svojoj prošlosti uspone i padove, manje ili više uspešnu borbu za nezavisnost od političkih uticaja, kroz njega su prošle vedete vojvodjanskog novinarstva, ali su u njemu radili i mnogi koji su bili i ostali sramota profesija“, naveo je Novaković u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, ta medijska kuća proteklih 10 godina je pod kontrolom vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) i da je SNS „usmrtio“ taj list.

Rekao je da gradjani Novog Sada uglavnom ne znaju ko je vlasnik „Dnevnika“, da je 55 odsto vlasništva u rukama Novosadske TV, a 45 odsto kapitala pripada akcionarskom društvu u vlasništvu zloglasnog gradjevinskog investitora „Galens“, koji se optužuje za ozbiljan kriminal i uništavanje grada.

„I pored velikih promena na svetskom medijskom tržištu, smatramo da Novi Sad i Vojvodina zaslužuju bar jedan dnevni list na srpskom jeziku, i verujemo da će se posle promene vlasti stvoriti uslovi da medijski profesionalci pokrenu dnevni list koji će biti ponos novinarstva, a ne njegova karikatura“, zaključio je Nebojša Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari