Novi materijali za učenje programiranja na portalu petlja.org 1Foto: Ministarstvo prosvete

Od ove školske godine na portalu petlja.org dostupni su materijali za predmet digitalni svet za sve niže razrede osnovnih škola, kao i materijali za predmete programiranje 1 i programiranje 2 za elektrotehničke škole, koji se mogu koristiti za obrazovne profile elektrotehničar informacionih tehnologija i elektrotehničar računara.

Takođe, izrađeni su materijali za još četiri predmeta za starije razrede specijalizovanih IT odeljenja gimnazija koji pokrivaju teme poput veštačke inteligencije, funkcionalne i logičke paradigme, objektno-orijentisanog programiranja, baza podataka i veb programiranja.

Svi materijali su objavljeni kao otvoreni obrazovni resursi, odnosno besplatno su dostupni svima koji žele da ih koriste.

Ove obrazovne materijale, koji predstavljaju značajan napredak u obezbeđivanju sveobuhvatne podrške nastavnicima i nastavnicama u realizaciji nastave koja uključuje oblasti informacionih tehnologija, kreirala Fondacija Petlja u okviru projekta „Izgradnja ključnih računarskih kompetencija – ka radnoj snazi budućnosti“, koji realizuju Ministarstvo prosvete i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), uz podršku Vlade Srbije.

Obrazovne materijale možete videti na Platformi sa edukativnim materijalima za učenje računarstva i informatike na portalu Fondacije Petlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari