Novi optimizam u martu organizuje seriju tribina na temu zagađenja Srbije 1

U organiziji Novog optimizma u martu mesecu se organizuje serija tribina na temu (ZA)GAĐENJE SRBIJE – od ideologije do ekologije.

„Prva tribina biće održana u Beogradu, u KC Gradu (Braće Krsmanović 4), u ponedeljak 7. marta, u 19 časova pod nazivom (ZA)GAĐENJE BEOGRADA I SRBIJE – od ideologije do ekologije. U razgovoru će učestvovati glumica Jelisaveta Seka Sablić, Dejan Lekić iz Nacionalne ekološke asocijacije, Dragan Popović iz Centra za praktičnu politiku, aktivistkinja i edukatorka Dejana Dexi Stošić, i novinar nedeljnika Vreme Andrej Ivanji. Razgovor će voditi glavna i odgovorna urednica „Nove ekonomije“ Biljana Stepanović“, navode iz ove organizacije.

U iščekivanju predstojećih izbora, lokalnih, parlamentalnih i republičkih, želja nam je da omogućimo prostore za debatu, sa relevantnim pojedincima iz oblasti kulture, ekologije, ljudskih prava, obrazovanja, medija i ekonomije. Sve su to oblasti u kojima osećamo permanentno i sistemsko relativizovanje i uništavanje vrednosti, srozavanje struke, uzurpiranje i ukidanje sigurnih prostora za dijalog, glorifikovanje zločinaca a unižavanje i poništavanje odgovornosti, časti i poštenja.

„Za deset godina vladajući režim uspeo je da zagadi svaku sferu javnog i privatnog života, a sada pokušavaju da nam ogade i naše pravo da biramo i budemo birani.    Pozivamo vas da nam se pridružite, kako bismo ukazali koliko je važno direktno učešće građana i građanki u procesu izbora, jer je to, u ovom trenutku, jedini demokratski put promena. Naredne tribine biće održane u Zrenjaninu, 18. marta u hotelu Vojvodina i u Kragujevcu 21. marta u Biznis inovacionom centru (Trg topolivaca 4)“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari