Novi Pazar: Do iduće školske godine nove zone saobraćajne bezbednosti 1Foto: Nikola Kočović

Zone saobraćajne bezbednosti biće izgrađene u neposrednoj blizini škola, na novopazarskoj teritoriji, pored kojih prolaze magistralni putevi.

Kompletna infrastruktura usporivača brzine, po savremenim standardima, biće postavljena na 12 mesta, na četiri magistralna i osam puteva IB reda. Ceo posao mora da bude završen do 1. septembra ove godine. Nastavu u školama, koje se nalaze na kritičnim deonicama, pohađa blizu 8.000 đaka.

Izrada projektne dokumentacije poverena je stručnjacima beogradskog CIP-a, koja će obuhvatiti kritične deonice u samom gradu i u zonama škola.

Posao je postao urgentan nakon pogibije devojčice, u decembru prošle godine, koja je život izgubila na pešačkom prelazu u naselju Mur.

Krajem decembra, postavljeno je sedam asfaltnih platformi. Po dve na magistralnim putevima prema Sjenici i Tutinu, u naselju Selakovac, i u selu Lukare, na magistralnom putu koji vodi ka Crnoj Gori, na istoj saobračajnici, ali u prigradskom naselju Mur, postavljena su tri usporivača.

Zbog neprilagođene brzine i nepoštovanja saobraćajne signalizacije, na ta tri puta česte su saobraćajne nesreće sa tragičnim posledicama.

Po hitnom postupku, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i preduzeće „Putevi Srbije“ započeli su realizaciju ovog posla. Vrednost radova biće poznata, tek, kad bude završeno projektovanje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari