Saobraćaj na novom putu Novi Pazar - Raška u prekidu do 17 sati 1Foto: Kompanija "Novi Pazar put"

Na dieonici novog puta Novi Pazar – Raška, danas, do 17 sati, potpuno će biti obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je obustavljen zbog rekonstrukcije kolovoza u punoj širini.

Izvođač radova, kompanija „Novi Pazar put“, pozvao je vozače da, za vreme obustave, poštuju saobraćajnu signalizaciju i instrukcije saobraćajne policije za korišćenje alternativnih putnih pravaca.

Od polovine maja, putnički saobraćaj odvija se starim putem između ova dva grada.

Deonica puta Novi Pazar – Raška, koja se rekonstruiše, nalazi se na magistralnom putu Beograd – Kraljevo – Raška – granica sa Crnom Gorom.

Saobraćajnica je izgrađena početkom osamdesetih godina, a rekonstrukcija je počela polovinom septembra prošle godine. Rok za završetak radova je 25. novembar ove godine.

Rekonstrukcija, deonice duge 17,9 kilometara, obuhvata uklanjanje i rušenje oštećenih konstrukcija, ivičnjaka i kolovoza, pripremu podloge i nanošenje novih slojeva asfalta, uklanjanje telekomunikacionih i optičkih instalacija.

Zadatak izvođača radova je da izvrši rekonstrukciju mostova, sistema za odvodnjavanje, izgradi potporne zidove, postavi bankine, LED rasvetu, nove saobraćajne znakove i sve druge poslove predviđene glavnim projektom.

Vrednost radova je preko 13,2 miliona evra, a sredstva su obezbedili Evropska investiciona banka i Vlada Srbije. Sredstva su obezbedili Evropska investiciona banka i Vlada Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari