Novi Pazar: Izabrani organi upravljanja BNV 1Foto: N. Kočović

Nakon izbora nove predsednice, većnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) izabrali su i ostale organa upravljanja tog nacionalnog saveta Bošnjaka u Srbiji.

Kao i u prethodnom mandatu, Vijeće će imati četvoro potpredsednika, a na te funkcije u budućem periodu biće bivša predsednica tog saveta Jasmina Curić i Sead Šemsović, oboje sa liste “Bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin” i Edin Numanović i Mustafa Fetić kao kadrovi Stranke pravde i pomirenja (SPP).

Na čelu Izvršnog odbora BNV biće nosilac liste “Bošnjačko jedinstvo” Fuad Baćićanin, dok će potpredsednica biti Sajma Dazdarević iz SPP.

Članovi Izvršnog odbora su Muhedin Fijuljanin, Adnan Bjelak i Denis Martinović (SDA Sandžaka), te Kemal Džemić i Ahmed Bihorac iz SPP.

Za sekretara BNV postavljen je Samer Jusović.

Većnici su na prethodnoj sednici za novu predsednicu izabrali Misalu Pramenković, nositeljku liste SPP, što je i dogovoreno koalicionim sporazum te partije sa SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

BNV broji 35 većnika, od kojih po 12 imaju SPP i Sandžačka demokratska partija, koja je u opoziciji, 10 je pripalo listi “Bošnjačko jedinstvo”, a jedan mandat listi “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari