Novi Pazar: Za izgradnju ulica i lokalnih puteva 332 miliona dinara 1Foto: Nikola Kočović

Novu vodovodnu i kanalizacionu mrežu i asfalt, ove godine, dobiće 41 ulica u Novom Pazaru. Istovremeno radiće se i na kompletnom uređenju šest lokalnih puteva na seoskom području.

Pomoćnik novopazarskog gradonačelnika za infrastrukturu, Nihad Hasanović, kaže da će, u narednih desetak dana, biti poznat izvođač radova.

Procenjena vrednost radova je 332 miliona dinara, koje će obezbediti nadležna ministarstva i lokalna samouprava.

To je plan za ovu godinu. Od prošle građevinske sezone ostali su radovi na 11 ulica i oni će biti nastavljeni odmah na početku nove sezone. Izvođači radova su preduzeća za puteve „Složna braća“ iz Nove Varoši i „Novi Pazar put“.

Prema nekim najavama, ove godine, konačno bi trebalo da bude završena izgradnja zaobilaznice oko Novog Pazara. Ostalo je da se izgradi još oko 600 metara.

Na toj deonici, prvo treba da se reše imovinsko-pravni odnosi, pa, tek, da počne izgradnja.

Saobraćajnica je duga 5,6 kilometara i njena izgradnja je počela u novembru 2006. godine. Tada je rečeno da će koštati 5,3 miliona evra.

Najveći usporivač izgradnje bilo je rešavanje sporova sa vlasnicima kroz čija imanja prolazi trasa zaobilaznice. Zbog nerealnih cena eksproprijisanog zemljišta, prekid radova je trajao dve godine. Novi rok za puštanje u saobraćaj istekao je pre dve godine.

Troškovi izgradnje su višestruko porasli i kraj radova se očekuje ove godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari