Novi Sad: Danas zborovi protiv izgradnje vijadukta i uništavanja zelenih površina na Telepu 1foto: Facebook.com

Dva zbora građana na Telepu, u znak protesta zbog izmena koje u tom delu grada donosi nacrt Generalnog urbanističkog plana GUP Novog Sada do 2030. godine, održaće se danas.

Prvi skup zakazan je u parku pored mesne zajednice „Bratstvo-Telep“, Ilariona Ruvarca 18a, od 17 časova, gde će biti reči planu za neuređenu zelenu površinu omeđenu Somborskom ulicom i Bulevarom Patrijarha Pavla i novi plan uređenja postojećeg igrališta omeđenog Ticanovom, Banijskom i Bulevarom Patrijarha Pavla.

Sat vremena kasnije, od 18 časova, zbor ispred mesne zajednice „Nikola Tesla“, Geri Karolja 5, na kom će se govoriti o izgradnji vijadukta na Bulevaru Evrope.

„Pozivamo stanovnike Telepa iz navedenih mesnih zajednica da dođu na zborove da bismo zajedno diskutovali o planovima za naš kraj i demokratskim putem doneli zaključke o tome šta želimo. Ove zaključke ćemo proslediti nadležnim institucijama koje nas uporno ignorišu“, navode organizatori.

Prethodno su organizatori inicijative za sazivanje zbora građana podneli mesnim zajednicama ispred kojih će se održati današnji skupovi, ali su dobili odgovor da sazivanje zborova nije u nadležnosti saveta mesnih zajednica.

Nakon toga inicijativa je podneta i predsednici Skupštine grada Jeleni Marinković Radomirović sa molbom za hitno postupanje, ali organizatori nisu dobili nikakav odgovor.

„Zbog svega ovoga, odlučili smo da zborove sami organizujemo, ako ne u mesnim zajednicama, onda ispred njih“, naglašeno je u pozivu na današnje događaje.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari