Novi Sad: Izmenjeno preko trideset linija JGSP-a 1foto: R. B.

Od danas je na snazi izmena režima JGSP-a na Bulevaru oslobođenja, u zoni raskrsnice sa bulevarom Jaše Tomića, zbog rekonstrukcije vrelovoda. Ova izmena podrazumeva zabranu saobraćaja koja će trajati do 21. jula.

Zbog toga će se linije JGSP-a broj 10, 15, 17, TE-TO iz centra kretati od raskrsnice Bulevara oslobođenja preko Bulevara kralja Petra ići do Kisačke ulice, dalje nastavljajući redovnom trasom.

Na izmenjenom delu trase koristiće redovno stajalište Bulevar kralja Petra I – Bulevar oslobođenja, odnosno stajalište linija 3 i 8.

U pravcu prema centru autobusi će se od raskrsnice Kisačke i Bulevara Jaše Tomića kretati pravo Kisačkom ulicom, zatim preko Bulevara kralja Petra I do Bulevara oslobođenja odakle će nastavljati svojom postojećom trasom, osim linije 17 koja Kisačkom ulicom nastavlja svojom redovnom trasom do centra.

Na izmenjenom delu koristiće redovno stajalište Kisačka-Bulevar Jaše Tomića, odnosno stajalište linija 1 i 11b.

Linije 60, 61, 62, 63, 77, 78, 79, 80, 81, 84 i 86 će u smeru od Železničke stanice, nakon izlaska sa MAS-a, skretati desno na Bulevar Jaše Tomića, i potom preko Rumenačke i Bulevara kralja Petra ići do Bulevara oslobođenja nastavljajući dalje redovno.

Na izmenjenom delu neće koristiti stajališta.

Ka železničkoj stanici, autobusi će od raskrsnice Bulevara oslobođenja i Bulevar Kralja Petra I, preko Bulevara kralja Petra I, Kisačke ulice i Bulevara Jaše Tomića saobraćati do MAS-a, dok će na izmenjenom delu trase koristi redovno stajalište linija 3 i 8, Bulevar kralja Petra I – Bulevar oslobođenja.

Linije 3a, 4, 5N, 19, 52, 53, 54, 55, 56, 64, 68, 69, 71, 72, 73, 74 i 76 će nakon izlaska sa Železničke stanice skretati desno na Bulevar Jaše Tomića, pa će preko Rumenačke ulice i Bulevara kralja Petra I saobraćati do Bulevara oslobođenja dalje redovno nastavljajući. Na izmenjenom delu neće koristiti stajališta.

U suprotnom smeru će autobusi od raskrsnice Bulevara oslobođenja i Bulevara kralja Petra I ići do Rumenačke ulice i preko Bulevara Jaše Tomića ići do Železničke stanice, a na tom delu koristiće privremeno stajalište na Bulevaru kralja Petra I, koje se nalazi 50 metara od redovnog stajališta linija 3 i 8.

Linija 14 će iz centra od raskrsnice Bulevara oslobođenja ići preko Bulevara kralja Petra I i Rumenačke saobraćati do raskrsnice sa Bulevarom Jaše Tomića gde će nastavljati pravo Rumenačkom ulicom, redovnom trasom, a na izmenjenom delu koristiće privremeno stajalište na Bulevaru kralja Petra I koje se nalazi oko 50 metara od redovnog stajališta linija 3 i 8.

U pravcu sa Sajlova, autobusi će od raskrsnice sa Bulevarom Jaše Tomića nastavlja pravo Rumenačkom ulicom, potom Bulevarom kralja Petra I do Bulevara oslobođenja odakle će nastavljati regularnom putanjom. Na izmenjenom delu koristiće stajalište u Rumenačkoj ulici kod ABC-a.

Autobus 7A će od raskrsnice Bulevara Jaše Tomica nastavljajti Rumenačkom i Bulevarom kralja Petra I do Bulevara oslobođenja, odakle će se kretati po redovnom planu, koristeći na izmenjenoj putanji stajalište u Rumenačkoj ulici kod ABC-a.

7B će od raskrsnice Bulevara oslobođenja ići Bulevarom kralja Petra I preko Rumenačke do Bulevara Jaše Tomića, dalje nastavljajući po redovnom režimu, koristeći privremeno stajalište na Bulevaru kralja Petra I.

Linija 51A, nakon izlaska sa železničke stanice će preko Bulevara Jaše Tomića, Rumenačke ulice i Bulevara kralja Petra I ići do Bulevara oslobođenja, odakle će saobraćati redovnom trasom. Na izmenjenom delu, autobusi neće koristiti stajališta.

Autobus 51B će od raskrsnice Bulevara oslobođenja skretati levo na Bulevar kralja Petra I i preko Rumenačke ulice i Bulevara Jaše Tomića ići do železničke stanice, a na izmenjenom delu trase koristiće privremeno stajalište na Bulevaru kralja Petra I, koje se nalazi 50 metara od redovnog stajališta linija 3 i 8, Bulevar kralja Petra I-Bulevar oslobođenja.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari