Novi Sad: Novčana pomoć porodicama preminulih od kovida 1foto: portal 021

Porodice građana preminulih od kovida moći će da ostvare pravo na novčanu pomoć podnošenjem zahteva do 31. marta, saopštila je Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu. Pomoć je namenjena onima čiji su članovi porodice preminuli tokom prošle godine i sahranjeni su na teritoriji Novog Sada.

Gradsko veće donelo je poslednjeg dana prošle godine rešenje kojim se predviđa da se novčana pomoć u iznosu od 100.000 dinara dodeljuje porodicama građana koji su u periodu od 1. januara do 31. decembra prošle godine preminuli od te bolesti na teritoriji grada Novog Sada, a za koje je zahtev podnet do kraja ovog meseca.

Gradska uprava navodi da je to rešenje doneto u skladu sa budžetom Novog Sada za ovu godinu, kao i finansijskim planom prihoda, primanja, rashoda i izdataka Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu.

Ukoliko se porodice preminulih nalaze u teškoj materijalnoj situaciji, mogu se obratiti Centru za socijalni rad u Zmaj Ognjena Vuka 13, kako bi ostvarili pravo na jednokratnu novčanu pomoć, napominju iz gradske uprave.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari