Novi Sad: Otkazuju se polasci autobusa zbog zaraženih vozača kovidom, gradonačelnik ćuti 1foto:JGSP Novi Sad

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i velikog broja vozača koji su na bolovanju, JGSP “Novi Sad” je saopštio da je primoran da od srede, 26. januara, otkaže pojedine polaske autobusa na gradskim linijama.

Direktor GSP-a Ivan Radojičić sopštio je da je na bolovanju 125 vozača, od ukupno 629. On je to učinio reagujući na izjavu bivšeg gradonačelnika i predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Borislava Novakovića, koji je naveo da se nešto slično nije dogodilo u proteklih 111 godina tog gradskog preduzeća, čak ni za vreme NATO bombardovadnja, i optužio rukovodstvo za nesposobnost.

Uz izvinjenje građanima zbog tog poteza, u GSP-u su naveli da se putnici o izmenama mogu informisati na sajtu preduzeća u rubrici red vožnje ( www.gspns.rs/red-voznje/gradski), gde će biti označeni polasci koji neće saobraćati.

Tako je na liniji Liman-Klisa ukinuta petina polazaka, dok je na liniji 2 Centar-Novo naselje smanjeno 15-tak polazaka u periodu između 10 i 15 časova, na najdužoj liniji 3 Petrovaradin – centar – Detelinara ukinut je, takođe, veliki broj polazaka. Slično je i na drugim linijama.

Takođe, putnicima je predloženo da koriste NSmart aplikaciju za mobilne telefone da bi imali precizne podatke o nailasku autobusa i intervalima čekanja.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević se nije oglasio tim povodom, ali je Gradski odbor SNS saopštio da je u periodu od kako je Vučević na čelu grada u GSP Novi Sad uloženo 1,7 milijardi dinara, kao i da je od 2012. godine kupljeno 137 autobusa.

Više od 30 hiljada bolesnih u Vojvodini

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 5.215 novih slučajeva kovida, a samo u Novom Sadu 1.320 novoobolelih. Broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 30.823. Najveći broj bolesnih je u Novom Sadu, 8.355.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari