Novi Sad: Počela "NS bike" sezona 1Foto: Pixabay/Cuncon

Dvanaesta „NS bike“ sezona počela je ove nedelje, a zainteresovani za taj vid prevoza moći će da koriste bicikle sa 16 biciklističkih stanica, saopštilo je JKP Parking servis. Iznajmljivanje bicikala omogućeno je tokom 24 sata.

Novi korisnici mogu se registrovati na blagajni „Parking servisa“ u Filipa Višnjića 47, od ponedeljka do subote od 9 do 19 časova. Registracija podrazumeva izradu čipovane korisničke kartice po ceni od 600 dinara, što omogućava iznajmljivanje bicikla po ceni od 30 dinara za sat vremena, odnosno 170 dinara za ceo dan.

Cena sezonske pretplate je 1.100 dinara, a to podrazumeva svakodnevno iznajmljivanje bicikla u trajanju od dva sata.

Stanice sa biciklima nalaze se na Štrandu, kod SPENS-a, Železničke stanice, Srpskog narodnog pozorišta, u Kampusu Univerziteta, u naselju Detelinara I u Rumenačkoj ulici kod ABC centra, na Novom naselju na bulevaru Jovana Dučića, na Limanu 3 kod Doma zdravlja i kod NIS-a.

Dostupne su i stanice u Petrovaradinu kod Pošte u Preradovićevoj ulici, na Beogradskom keju, na uglu ulica Kornelija Stankovića i Milenka Grčića na Detelinari II, na Futoškoj ulici preko puta kasarne Arčibald Rajs, na Bulevaru patrijarha Pavla, na uglu Bulevara kralja Petra I i Kisačke ulice i na uglu Bulevara Evrope i Hadži Ruvimove ulice.

Na Play store prodavnici može se preuzeti android aplikacija koja sadrži informacije o lokacijama stanica za iznajmljivanje, pregled broja trenutno raspoloživih bicikala, kao i broj slobodnih mesta za razduživanje bicikala za svaku od stanica u realnom vremenu.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari